Komemoracija Kemalu Montenu: "Vozdra Moke, vidimo se nekad negdje"

Piše: M. Nukić/Klix.ba
28.1.2015. u 11:59
908
104
Komemoracija Kemalu Montenu: "Vozdra Moke, vidimo se nekad negdje"
908
1/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Veliki broj bh. građana, muzičara, pjevača, ličnosti iz javnog života, te porodica i prijatelji došli su u Narodno pozorište kako bi odali počast liku i djelu velikog čovjeka Kemala Montena.
Tokom komemoracije prikazuju se fotografije iz Montenovog života, a ansambl "Corone" svira njegove velike hitove. Uz pjesmu "Sarajevo ljubavi moja" mogu se čuti i jecaji najbližih ljudi ovog muzičara koji nas je napustio prošle srijede u 67. godini.

Pjevač Saša Matić je rekao da je Kemal Monteno imao strašnu prisnost sa publikom i da ga je bilo veoma lijepo slušati.

"Monteno bi mogao pričati tri dana... Ko ga nije poznavao dovoljno je da posluša njegovu muziku, da ga upozna i shvati kakvu je dušu imao", kazao je Matić.

Pjevač Halid Bešlić je rekao da će ga pamtiti po najljepšem glasu, najljepšim pjesmama, dobrom druženju i njegovom sarajevskom humoru uz poruku "Vozdra Moke, vidimo se nekad negdje".

"Mislio sam da će dobiti ovu bitku, ali nažalost nije. Teško mi je, bio mi je najdraži prijatelj i saradnik iz svijeta muzike, ali on nikada neće umrijeti jer će živjeti kroz svoje pjesme. To je jedna duša koja će uvijek biti uz mene, zahvaljujući njemu sam se počeo baviti pjevanjem", kazao je Zdravko Čolić.

"Teško je opisati u jednoj ili više rečenica to što osjećam. Moje prijateljstvo sa Kemalom Montenom trajalo je više od 45 godina. Zajedno smo rasli u ovom gradu. Bili smo prijatelji, saradnici, kolege... Ovo je veliki gubitak za bh. i jugoslavensku pop scenu", kazala je Neda Ukraden.

Na komemoraciji će se obratiti i Rade Šerbedžija, Milan Stupar, Nikša Bratoš, Ismeta Dervoz i Ivica Šarić, a nakon toga povorka će krenuti prema Gradskom groblju Bare, gdje će u 14:30 sati Monteno biti ispraćen na vječni počinak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (104)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: