{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Komandant SIPA-e Mirsad Vilić diplomirao na FBI akademiji

28.3.2013. u 12:04
4
Komandant SIPA-e Mirsad Vilić diplomirao na FBI akademiji
4
Komandant SIPA-e Mirsad Vilić diplomirao na FBI akademiji
Komandant Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirsad Vilić diplomirao je u petak na prestižnoj FBI Nacionalnoj akademiji u Quanticu, Virginia (SAD), kao polaznik 252. klase.
Diplomu o uspješno završenoj akademiji Viliću je uručio direktor FBI-a Robert S. Meeller nakon tromjesečnog kursa. Meeller je Viliću uručio i pismo zahvale u kojem ističe da je sretan što ima priliku da mu zahvali za spašavanje života jednog od putnika u avionu tokom leta na relaciji Sarajevo-Quantico, kada je komandant pružio prvu pomoć putniku, održavajući ga u životu do dolaska spasilačke ekipe po slijetanju aviona u Dalas.

Baza Quantico najveća je baza za obuku američkih marinaca, u kojoj je, osim FBI akademije, smještena i zgrada DEA-e, Centar za forenziku, helikopterska jedinica za prijevoz predsjednika SAD-a te HRT (Hostige Rescue Team).

Činjenica da je FBI Nacionalna akademija, širom svijeta poznata kao akademija sa jedinstvenim i najelitnijim policijskim programom iz oblasti liderstva, rukovođenja i naprednih istražnih tehnika te da manje od jednog procenta policijskih službenika iz SAD-a, kao i manji broj policajaca iz inozemstva, ima priliku da istu pohađa, dovoljno govori o uspjehu koji je Mirsad Vilić postigao kao predstavnik Državne agencije za istrage i zaštitu, odnosno Ministarstva sigurnosti BiH.

Vilićeva diploma
Vilićeva diploma

"Diploma FBI Nacionalne akademije koju posjedujem predstavlja jedan od konkretnih primjera saradnje i podrške koju institucije SAD-a, FBI-a i Ambasada SAD-a u Sarajevu pružaju SIPA-i“, istakao je Vilić.

SIPA je još jednom pokazala da ima podršku međunarodnih partnera, te da je Jedinica za specijalnu podršku SIPA-e jedna od najelitnijih u regiji i šire, na čijem čelu je komandant sa najprestižnijim odlikovanjima u svijetu, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: