Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
450 KM zovete platom ? jel me neko zayebava ? 😁
@Dzon.Snjezni to je NETO! BRUTO plata nijednog uposlenika u BiH nije manja od oko otprilike 900 KM! Problem je sto drzava pola od toga uzme sebi , a onda okrivljuj poslodavca :)
Ja znam sad bruku ljudi koji primaju 450 KM na racun a ostatak i po 800-900 na ruke. Dakle, imaju platu 1200-1300 a to sto gazda uplacuje minimalac na racun da bi sebi ostavio ostatak koji treba dati za doprinose, to pitajte te gazde a ne lupati kako drzava ne valja toliko da radnici imaju samo 450 KM plate...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
ja radim kao pripravnik sa vss pa imam 400 KM..gazda mi je nudio da radim tu stalno al bi radio i subotom..na banku ide minimalac plus 100 km na ruke..glatko sam odbio
Dok neko od plate jedva plati struju drugi se kurce od para do iznemoglosti i ne znaju sta ce od bjesluka i nerada8 a plata kapa)!,da su neki strucnjaci i radnici pa uredu neka imaju nego leziljebovici koji tamburaju nogama ispod stola i mjere koja im je duza!
Znaju političari
Ovih 62.310 sa platom od 1500 Km su na državnim jaslama
Jad i bjeda
Zato ova prokelta zemlja nikad nece imati hajra, svi bi nesto od drzave a svako gleda kako da je za... Daleko najgori politicari ali vi svi to dozvolite, i dozvolite da vas otruju sa merznjom tako da niste svjesni sta vam rade. Dok se svi nebudu bojali zakona nista se nece promjeniti. Cuj pola plate prijave pola u koverti, boze sacuvaj
Ovima sto imaju 450 maraka, a i dalje na izborima daju glas svojim "poslodavcima" zelim jos nizu platu, po mogucnosti 200 maraka(vjerovatno bi i s tim bili zadovoljni).
Mene zanima sta je klix htio ovim clankom reci. Imao je valjda neki cilj. Zasto je recimo izabrana 1500 KM cifra ? Zasto jos nije dodano iznad 1000 ili 1200 tj sta je sa ostatkom od 170 000 do 500 000 zaposlenih ?
Plati pa se klati.
Zato sada kukaju nema radnika a tajkunima trebaju robovi jer su na to dosada navikli.
62 000 IMA PLATU PREKO 1500 km? TO NIJE UOPSTE MALO. PORED TOGA OVI STO PRIMAJU MINIMALAC, POLA OD NJIH JE PRIJAVLJENO NA MINIMALAC A OSTATAK DOBIJU U KOVERTI, ONI STO RADE U REALNOM SEKTORI ZNAJU KAKO SE TO RADI.
Djelimicna istina. Budzetski korisnici na osnovnu placu naberu jos razne naknade npr., a da ne pricamo tek o politicarima.
Hvala Bogu ja sam medju onih 62 hiljade sa platom preko 1,5k
Plaće u BIH su .urac.
Neko jede travu neko jede meso, prosjecno svi jedu sarmu
90% nazalost je sve po 500-600km samo onih 10% sretnika oma preko 1000km