Sarajevo
96

Koldžo se obratio mještanima Hrasnog, jedan muškarac pokušao nasrnuti na njega

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Načelnik općine Novo Sarajevo večeras se obratio mještanima Hrasnog Brda koji su u 17 sati blokirali raskrsnicu kod pekare AS, a jedan od njih tom prilikom je pokušao nasrnuti na njega.

Koldžo je kazao okupljenima da je Vlada KS prihvatila sve njihove zahtjeve te da je zadužila Direkciju za puteve KS da ih realizuje. Istakao je da je Vlada odobrila dodatna sredstva da se kružni tok napravi onako kako su predstavnici mjesne zajednice tražili.

"Želio sam da ovdje dođu i premijer KS Elmedin Konaković i ministar saobraćaja Mujo Fišo, ali nisu mogli zbog drugih obaveza. I mene interesuju detalji koje ćemo dobiti sutra. Sve vrijeme smo stajali iza vas i projekta iako nismo nadležni. Insistirali smo da se pomogne ljudima jer se infrastruktura zato i pravi. Podzemni pješački prolaz će biti osvijetljen najmodernijom rasvjetom i ima 24-satni video nadzor. Na stranici Vlade KS je sve objavljeno, to je zvaničan dokument", kazao je Koldžo.

Nakon što je završio s obraćanjem jedan mještanin je psujući i vrijeđajući pokušao nasrnuti na njega, ali su ga drugi spriječili.

Podsjećamo, mještani naselja Hrasnog Brda ponovo su blokirali raskrsnicu zbog kružnog toka iako je Vlada KS na službenoj stranici objavila da su svi njihovi zahtjevi prihvaćeni. Ono što je mještanima sporno jeste to što odmah danas sve nisu dobili u pismenoj formi.

Nakon Koldžinog obraćanja mještani su se razišli.