Problem kružni tok
137

Ponovo blokirana raskrsnica u Hrasnom, građani traže da im se obrati Nedžad Koldžo

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Kao što su ranije najavili, građani sarajevskog naselja Hrasno Brdo su ponovo blokirali saobraćaj zbog nastavka izgradnje kružnog toka kod pekare AS. Ističu da ovog puta neće odustati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Problem im, kako tvrde, predstavlja to što bi građani do svojih kuća morali kružiti više od dva kilometra jer nemaju mogućnost direktnog uključenja u kružni tok.

"Ostat ćemo ovdje dok nam se neko ne obrati jer 7.500 stanovnika uopće nisu stavili u kružni tok nego žele da da se uključujemo na Vracama. Oni hoće da naprave zid visok 3,5 metra i da mi budemo potpuno odsječeni. Prije možemo stići u Lukavicu nego na Koševo, bolje da nas odmah prijave tamo. Jučer je bio samo dogovor, ali nema ništa napismeno. Nema ni od Koldže kojeg smo mi birali, više nikada nećemo, a nema ni od Fiše. Koldžo je odbio doći među narod. Mi ćemo se dogovoriti do kada ćemo ostati, a ako opet dođe do ovoga blokirat ćemo općinu od Dolac Malte do Socijalnog. Na ulice ćemo izvesti i djecu i žene i invalide", kazao je jedan građanin Hrasnog Brda.

Blokada saobraćaja počela je u 17 sati, a građani traže da im se obrati načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo koji je to odbio. Građani zahtijevaju mogućnost direktnog uključenja u kružni tok u sklopu Južne longitudinale i izgradnja pothodnjaka koji moraju biti osvijetljeni 24 sata dnevno.

Ukoliko se potpuno ogluše na njihove zahtjeve, najavili su blokadu saobraćaja do daljnjeg.