Govor na Kongresu
3

Kojović: Nijedna važna odluka u državi se neće donositi bez glasa Naše stranke

Piše: Dž. Č.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović predstavio je svojim članovima izvještaj o ogromnom uspjehu i rastu stranke u protekle četiri godine na današnjem Kongresu koji se održava u Sarajevu.

Uoči zvaničnog glasanja za novog predsjednika Naše stranke u sklopu kojeg će 150 članova Kongresa birati između Kojovića i Damira Marjanovića, sadašnji lider podsjetio je na rezultate stranke u periodu od maja 2015. do maja 2019. godine.

Na početku svog obraćanja on se zahvalio svim ljudima koji su svojim radom, trudom i marljivošću proteklih godina dali svoj doprinos napretku Naše stranke bez čijeg angažmana, kako je kazao, stranku ne bi bila u poziciju u kojoj se danas nalazi.

On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog progresa stranke u protekle četiri godine. Kako je kazao, zahvaljujući izbornim rezultatima, pojačanoj saradnji sa međunarodnim organizacijama i sestrinskim partijama, Naša stranka je uspjela budžet od 406.000 KM u 2015. povećati na 690.000 KM u 2019. godini.

Naša stranka je broj vijećnika u protekle četiri godine povećala sa 15 na 33 vijećnika.

Kojović je podsjetio kako je Naša stranka 2016. godine postala najbrže rastuća politička organizacija u BiH sa rastom od gotovo 100 posto u odnosu na izbore prije toga. Zatim se prisjetio i oktobarskih izbora prošle godine kazavši kako je ponosan na poruke koje su slali biračima i sve što su uradili.

"Najveće iznenađenje je ulazak dva predstavnika Naše stranke u državni parlament. Rekao sam de se nijedna važna odluka u državi neće donositi bez glasa Naše stranke i to smo i postigli. Ponosni smo na našeg Borišu i njegovo zalaganje i doprinos sveukupnom rezultatu Naše stranke na proteklim izborima. Niz je stvari na koje trebamo biti ponosni. Ponosan sam na sve nas što smo Našu stranku od jedne male lokalne partije pretvorili u najjaču stranku u BiH", istakao je Kojović.

Rekao je da su inicijatori formiranja Bh. bloka koji dobija konture i u njegovu formalizaciju će biti uključeni svi nivoi stranke.

Članovi Kongresi Naše stranke danas u poslijepodnevnim satima će birati novog lidera, kao i potpredsjednika te članove Glavnog i Nadzornog odbora.