BiH
11

Kojović: Naša stranka bi mogla biti najjača opoziciona stranka u KS

Piše: I. P.
Naša stranka zabilježila je značajan uspjeh u Kantonu Sarajevo, a prema riječima njenog predsjednika Predraga Kojovića, NS bi mogla biti najjača opoziciona stranka u Sarajevu.

Kojović je u razgovoru za Klix.ba rekao da preliminarni rezultati kažu da građani i građanke Sarajeva sve više vjeruju Našoj stranci i da to povjerenje rapidno raste u svakom izbornom ciklusu.

"Prerano je za konačne zaključke, ali iz onoga što znamo sada Naša stranka bi mogla biti najjača opoziciona stranka u Sarajevu", rekao je Kojović. On je dodao da NS iz izbornog ciklusa u izborni ciklus ima snažan i organizaciono geografski i brojčani rast.

"Vjerujem da će konačni rezultati pokazati da je rast članstva i glasača sada još rapidniji i da se značajno širimo po cijeloj BiH", kazao je Kojović.

Kojović je rekao da je cjelokupan rezultat Naše stranke na ovim izborima zasluga vijećnika stranke, poslanika u kantonalnim skupštinama i Parlamentu Federacije BiH.

"Mi smo prema svim analizama stranka sa najviše inicijativa i zakonskih prijedloga i glasači koji svoj izbor prave na osnovu ideoloških uvjerenja i činjenica su to prepoznali. Naša kampanja nije bila zasnovana na podizanju međuetničkih tenzija ili nostalgiji za komunizmom, nego na programu lokalnih politika koje se mogu i trebaju implementirati, na našoj principijelnosti i na moralnoj čvrstini naših predstavnika", rekao je Kojović.

Na pitanje da li se, sudeći prema ranim rezultatima, može govoriti o najvećem uspjehu NS od osnivanja partije, Kojović je podsjetio da NS na stanje u državi ne gleda iz uskostranačke perspektive.

"Svakako da jeste (najbolji rezultat, op. a.), ali dok god ne dođemo u situaciju da se nijedna važna odluka u ovoj zemlji ne može donijeti bez Naše stranke mi naše rezultate ne smatramo uspjehom nego samo korakom prema našem cilju", zaključio je Kojović.

Prema posljednjim nezvaničnim podacima, Naša stranka je u Kantonu Sarajevo osvojila značajne postotke za općinska vijeća, a pogotovo u Novom Sarajevu i Centru.