Nakon sastanka komisije
78

Kojović: Misija novog Vijeća ministara BiH je da sve ostane kao i proteklih 25 godina

I. Č.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Predrag Kojović napisao je nakon sastanka tog tijela s kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice, Mlađenom Božovićem, kako se ne može oteti utisku da je misija novog Vijeća ministara da sve ostane kao i u proteklih 25 godina.
Mlađen Božović na današnjoj sjednici Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nije dobio zeleno svjetlo da bude imenovan na poziciju ministra. To, međutim, ne obavezuje Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH da isto postupi i da ne izglasa njegove imenovanje na sjednici zakazanoj za 16. januar.

"Nakon današnjeg sastanka komisije sa g. Božovićem čovjek se ne može oteti utisku da je novo Vijeće ministara, u intelektualnom i moralnom smislu, nažalost, kompaktan, ujednačen skup ljudi čija je misija da sve ostane kao i u proteklih 25 godina", napisao je Kojović.

Od 10 prisutnih članova Komisije, četiri su bila protiv i to članovi iz Socijaldemokratske partije, Naše stranke, Stranke demokratske aktivnosti i Partije demokratskog progresa.

Članovi iz Pokreta demokratske akcije, Demokratskog narodnog saveza, Hrvatske demokratske zajednice i Socijalističke partije su bili protiv. Dva člana, iz Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost, su bila suzdržana.