{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kojović i Čamdžić kandidati za novog predsjednika Naše stranke

15.5.2015. u 14:04
122
74
Kojović i Čamdžić kandidati za novog predsjednika Naše stranke
122
Kojović i Čamdžić kandidati za novog predsjednika Naše stranke
Naša stranka sutra u Sarajevu bira novo rukovodstvo. Dennis Gratz, dosadašnji predsjednik Naše stranke, već je ranije najavio da se neće ponovo kandidirati.
“Imat ćemo dva kandidata, Peđu Kojovića iz Sarajeva i Mirsada Čamdžića iz Gračanice”, kaže za Klix.ba Gratz.

Kongres će biti održan sutra od 10:00 sati u Velikoj sali Business Centra UNITIC. Ukupno 103 delegata birat će i ostale članove rukovodstva stranke. Gratz činjenicu da se neće ponovo kandidirati vidi kao dodatni kvalitet ove političke opcije.

“Mi od samog početka pokušavamo napraviti zaokret u političkom djelovanju u BiH. I ovim primjerom želimo pokazati da je moguće da se rukovodstvo promijeni jer je to dobro za interne procese u stranci kao što su transparentnost i demokratičnost. Posebno značajnim smatramo činjenicu da se rukovodstvo mijenja i u vrijeme kada je stranka ostvarila izborni uspjeh”, kaže Gratz koji dodaje da će novi predsjednik sigurno dati novi kvalitet stranci.

Pored izbora rukovodstva, na kongresu će biti razmatrane i izmjene statuta s ciljem postizanja veće transparentnosti i većeg učešća lokalnih zajednica u političkoj organizaciji stranke.

Također, planirano je i usvajanje nove programske deklaracije koja će Našu stranku odrediti kao stranku socijalno-liberalne provenijencije pozicioniranu lijevo od centra.

“Zapravo ćemo objediniti u jedan dokument sve ono što smo učinili u proteklih šest godina. Time ćemo se dodatno obavezati na daljnje djelovanje tamo gdje smo prisutni”, zaključuje Gratz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: