BiH
122

Kojović i Čamdžić kandidati za novog predsjednika Naše stranke

Piše: N. N.
Naša stranka sutra u Sarajevu bira novo rukovodstvo. Dennis Gratz, dosadašnji predsjednik Naše stranke, već je ranije najavio da se neće ponovo kandidirati.

“Imat ćemo dva kandidata, Peđu Kojovića iz Sarajeva i Mirsada Čamdžića iz Gračanice”, kaže za Klix.ba Gratz.

Kongres će biti održan sutra od 10:00 sati u Velikoj sali Business Centra UNITIC. Ukupno 103 delegata birat će i ostale članove rukovodstva stranke. Gratz činjenicu da se neće ponovo kandidirati vidi kao dodatni kvalitet ove političke opcije.

“Mi od samog početka pokušavamo napraviti zaokret u političkom djelovanju u BiH. I ovim primjerom želimo pokazati da je moguće da se rukovodstvo promijeni jer je to dobro za interne procese u stranci kao što su transparentnost i demokratičnost. Posebno značajnim smatramo činjenicu da se rukovodstvo mijenja i u vrijeme kada je stranka ostvarila izborni uspjeh”, kaže Gratz koji dodaje da će novi predsjednik sigurno dati novi kvalitet stranci.

Pored izbora rukovodstva, na kongresu će biti razmatrane i izmjene statuta s ciljem postizanja veće transparentnosti i većeg učešća lokalnih zajednica u političkoj organizaciji stranke.

Također, planirano je i usvajanje nove programske deklaracije koja će Našu stranku odrediti kao stranku socijalno-liberalne provenijencije pozicioniranu lijevo od centra.

“Zapravo ćemo objediniti u jedan dokument sve ono što smo učinili u proteklih šest godina. Time ćemo se dodatno obavezati na daljnje djelovanje tamo gdje smo prisutni”, zaključuje Gratz.