{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gratz: Naša stranka najavljuje prekretnicu, sljedeći korak omasovljavanje

F
FENA
16.5.2015. u 13:24
12
60
Gratz: Naša stranka najavljuje prekretnicu, sljedeći korak omasovljavanje
12
Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je, u pauzi kongresa te stranke koji se održava danas u Sarajevu, kazao novinarima da Naša stranka definitivno ovim kongresom najavljuje prekretnicu u svom djelovanju.
"Mislim da nam je uspjelo da se etabliramo kao ozbiljna politička organizacija koja je u međuvremenu itekako potvrdila kapacitet da proizvodi politička rješenja i da u onoj mjeri u kojoj smo prisutni u zakonodavnim tijelima i vijećima gradova i općina u našoj državi, ta rješnja pokušavamo provoditi u djelo", kazao je Gratz.

Po njegovim riječima, sljedeći korak je omasovljavanje stranke "u smislu da moramo izaći iz naše baze, iz onih dijelova zemlje u kojima smo po nekoj početnoj inerciji imali najveću podršku“.

Gratz je naveo da su to, prije svega, urbaniji centri - Sarajevo, gdje imaju najbolji izborni rezultat i najveću podršku.

"Sada se upravo dokazuje i pokazuje da smo mi bosanskohercegovačka stranka na način da svu našu energiju u sljedećih nekoliko godina, u sljedećem mandatu novog rukovodstva, usmjerimo k tome da budemo prisutni tamo gdje ne biste očekivali da Naša stranka, po svom ideološkom formatu i idejama, vrlo liberalnim progresivnim idejama koje njeguje, bude prisutna", kazao je Gratz.

Naveo je kako je siguran, znajući kakve kandidate i kandidatkinje imaju danas za tijela i organe, da će tom izazovu na najbolji način odgovoriti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: