Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni kao Hrvatu iz BiH ne ide u glavu zasto se mora ici ka fasizmu. Ok je da svaki narod njeguje svoje, ali ovo sa evociranjem uspomena na sramni NDH period zaista nije potrebno. Hrvatski narod (kao i druga dva naroda) ima puno drugih ličnosti koje treba isticati, a ne NDH i Pavelića.
Bolje da su napravili spomenik Rimcu, taj čovjek je uradio više za Hrvatsku od svih tih fašista što veličaju zajedno pa puta 100. Ali šta zna kamenjar šta je vrijednost
@Mojnemene prvo bijelo polje nema nista sa ndh. Sta bi da srusimo katedralu sv.marka u zagrebu sto ima prvo bijelo polje na krovu ? A krov katedrale preko 300 godina star.. zar su ustase bili jos u 17 stoljecu?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Samo se sirotinja bavi krecenjem zastava po ulicnim zidovima
@nick480 Siroti u glavama
@nick480 opasna je ova ideologija...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kreteni glupi, preglupi. Kao da nista prije Pavelica od Hrvatske nije bilo. Sta se onda dice tisucljetnim postojanjem i kurcima, hallo. Izabrali najmracniji dio istorije ili ti povjesti da im bude imperativ postojanosti. Pa alijansa iz WW2 je osudila i sankcionisala to. Nije li vrijeme da se te pogani zatru vise , dookle bolan vise !?
Za dom spremni i slobodu hrvatskome rodu!!!!!
Dragi moj novinaru proguglaj malo kako je izgledala zastava NDH...danas je bar internet svima dostupan
Sta bi rekli da Bosnjaci okace ljiljane na svaki stub kao sto je slucaj u Vitezu. Od njiha bi dobili odgovor kako su to ratne zastave, a sahara nije ratna. Kad budemo i mi radili iste stvari kao i on tada ce se neke stvari sa oprezom radit.
Jako bitno sto je neko u toj vukohebini iscrtao zastavu, evo sav sam se nasekirao
https://www.vecernji.hr/premium/istina-o-fasistickoj-hrvatskoj-i-izetbegovicu-koji-je-u-ratu-vise-bio-u-rh-nego-u-bih-1336377 DRAGI BOSNJACI ovo su borci bili
hoce ljudi da budu hrvati i nema druge,pa taman silom,kako su ih slagali to nije zdravo!
Samo me zanima sta kaze "Hrvatcko cvjece" na ovo??
Ulozi se prigovor i prijavi se. Neka zamazu..
Lijepo je obnovljena,svidja mi se!
po čemu je tomislavgrad grad?
Molio bih novinara da prije nego izvali neke gluposti da se malo obrazuje....prvo bijelo poslje na sahovnici nije poteklo iz NDH(iako se je tad koristilo)....prvo bijelo polje ima i sahovnica na katedrali a taj kriv je mnogo stariji od NDH...
Piše islamsko teroristički isprdak od novinara zastava ndh. Vama turcima ovdje nije mjesto uopće.stoga se ili prilagodite ili idite u tri pm u anadoliju. E sad krezavi adminu moš me blokirati.
Pod ovom zastavom sa prvim bijelim poljem je u 2. svjetskom ratu ratovala ogromna većina današnjih Bošnjaka i elita tadašnje bošnjačke mladosti. zato ovo nije samo hrvatski simbol, već i bošnjački, znači multikulturalan i multietnički.
Ma, daj, PRESTANITE! Ovo nije zastava NDH, nego je povijesna zastava hrvatskoga naroda ciji grb stoljecima stoji i na krovu srkve svetoga Marka u Zagrebu. Ustaska zastava ima crni ustaski, fasisticki amblem u gornjem lijevom kutu, a i grb je drugacije stiliziran. Ye6ala vas ise ta prokleta NDH. Nit je bila nezavisna, nit drzava, a najmanje je bila hrvatska.
a kao uvrijede se kad ih nazoves fasistima