BiH
139

Kod hotela Europe u Sarajevu gorjela dva stana, čovjek spašen iz požara

Klix.ba/Anadolija
Foto: Čitatelj
(Foto: Čitatelj )
U centru Sarajeva jutros je izbio požar na jednoj zgradi u ulici Vladislava Skarića, u blizinu hotela Europe, potvrđeno je portalu Klix.ba u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo. Jedna osoba spašena je od požara.

U plamenu je gorio jedan stan u ovoj ulici, a djelimično je bio zahvaćen i drugi stan. Vatrogasci su dojavu dobili jutros nešto prije devet sati, a na terenu su bili već u 9.02 sati.

Na teren su upućena tri vatrogasna vozila, a vatrogasci su uspjeli obuzdati plamen, potvrđeno je za Klix.ba.

Anadolija piše da se u stanu u kojem je izbio požar nalazila jedna osoba, stariji čovjek, kojeg je Amar Imamović, koji se nalazio u blizini, uspio izvući i spasiti.

U izjavi za Anadoliju, Imamović je kazao kako radi u obližnjem kafiću, a kada je čuo sirene prišao je da vidi šta se dešava.

"Žena iz susjednog stana je rekla da se čovjek nalazi u stanu kojeg je zahvatio požar. Ono što mi je bilo na srcu to sam i uradio. Stavio sam kapu, obukao trenerku i ušao u stan. Našao sam čovjeka kako leži na podu kod ulaznih vrata, a vatra ga je već zahvatila. Drago mi što će, kako su kazali ljekari hitne pomoći, on biti dobro", rekao je Imamović, te dodao da kada je ušao u stan, vatra je već zahvatila skoro cijeli stan.

U MUP-u KS je za Klix.ba potvrđeno da je povrijeđeni prevezen u Kliniku za urgentnu medicinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te da će više detalja biti poznato nakon uviđaja.