Prezentirali program
827

"Koalicija za Mostar" otvorila kampanju: Grad svih građana, a ne mjesto sukoba

R. D.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
"Koalicija za Mostar" koju čine SDA, SBB, DF, Stranka za BiH i BPS otvorila je izbornu kampanju u Mostaru konferencijom za medije.

Nositelj gradske liste Zlatko Guzin kazao je kako će ovi izbori odrediti sudbinu Mostara za naredne godine te kako su prilika da se ovaj grad optimalno organizuje.

"Pripremili smo izbornu platformu na kojoj su radili brojni stručnjaci. Prosperitetan i evropski Mostar može biti samo grad svih njegovih građana, a ne mjesto sukoba. Učinimo sve za Mostar kako bi naš prelijepi grad prodisao punim plućima", kazao je Guzin.

Predsjednik mostarskog SDA Salem Marić kazao je kako je ovo pobjednička koalicija te kako će se u statutu implementirati sve dogovoreno u Mostarskom sporazumu.

"Definisat ćemo pozicije mjesnih zajednica. U ovom mandatu radit ćemo na mreži ovih jedinica. U gradskoj upravi su nam potrebni ljudi zaduženi za poljoprivredu i turizam, a trenutno ih nemamo", kazao je Marić te najavio donošenje strategije razvoja.

Anel Kljako iz SBB-a najavio je rekonstrukciju komunalne infrastrukture te uspostavljanje komunalne policije i redara.

Izbori u Mostaru održat će se 20. decembra, a građani najvećeg hercegovačkog grada posljednji put su birali svoju lokalnu vlast u oktobru 2008. godine.