BiH
0

Koalicija Snaga Bosne i Hercegovine - novi izbori, nova šansa za uspjeh

FENA
Predstojeći izbori su šansa za korjenite promjene i vrijeme je da se u ovoj državi neke stvari počnu mijenjati i stavljati kao prioriteti, smatraju iz Koalicije Snaga Bosne i Hercegovine.
  • Ekonomski razvoj države je svakako prioritet, ali s obzirom da nas u narednom periodu očekuju korjenite ustavne promjene, veoma je bitno ko će 'boriti' na vlasti na svim razinama u BiH, jer na tim pozitim pozicijama ne smiju biti oni koji našu zemlju želje unazaditi i uništiti - istiću u saopćenju.

Snaga Bosne i Hercegovine, najavljuju, zalagat će se za razvoj ekonomije, što je preduslov za povećanje socijalnog blagostanja, povećanje prihoda i povećanje bruto nacionalnog proizvoda.

Ekonomski razvoj i ekonomska politika su neminovan potez za uspjeh i realizaciju planova u pozitivnom smislu, smatraju.

Koalicija će se zalagati i omogućiti viši nivo zaposlenosti u nadolazećem periodu kroz stimulaciju privrednog sektora, a posebno malih i srednjih poduzeća, uvođenje poreskih olakšica radi stimuliranja zapošljavanja i uvođenje manjih stopa poreza i doprinosa na plate, najavljuju.

Jedan od osnovnih ciljeva te koalicije ulaskom u vlast jeste povećanje pristupačnosti javnih institucija osobama sa invaliditetom te njihovo učestvovanje u javnom životu.

  • Kao jedan od prioriteta Snage Bosne i Hercegovine postavlja i izjednačavanje prava invalidnih osoba u smislu jednake socijalne zaštite bez obzira na porijeklo invalidnosti. Novi izbori, nova šansa za uspjeh - navode.