BiH
0

Koalicija Snaga BiH predstavila kandidate u Sarajevu

FENA
Emina Mirna Fejzović
Emina Mirna Fejzović
Koalicija Snaga BiH predstavila je danas u Sarajevu kandidate za predstojeće opće izbore koji su govorili o temama kojima žele osigurati podršku birača.

Između ostalih, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Emina Mirna Fejzović govorila je o problematici osoba s invaliditetom.

"BiH prolazi kroz tešku ekonomsku krizu uzrokovanu različitim elementima i uslovima, a najtežu i najveću posljedicu su platili oni koji su u najgorim socijalnim uslovima", poručila je.

Dodala je da Koalicija Snaga BiH vjeruje da se svi problemi mogu riješiti samo tačnim, uvjerljivim i jasnim poštovanjem dva ključna i principa, a to su jednakost i solidarnost.

"Svi koji su u stanju socijalne potrebe trebaju imati jednake uslove, prava i beneficije. Tražimo ukidanje svih posebnih beneficija izabranim dužnosnicima u odnosu na ostale, poput naknada za topli obrok, vozni park, odvojeni život, rad u komisijama i druge brojne pogodnosti", istakla je.

Kandidatkinja za Predstavnički dom Federacije BiH Marzela Turulja Podgorica kazala je da će se pored prava za alimentaciju boriti da svaki samohrani roditelj prima naknadu šest mjeseci.

"Također ćemo se boriti da samohrani roditelji budu prioritet pri zapošljavanju", zaključila je.