Komentari (218)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krivi su političari !!!!!!!!!! Zapošljavaju rođake bez osnovne gdje god mogu a da je na budžetu.
Bolje je pitanje "Ko je odgovoran pa su te ploce postavljene sa toliko gresaka" ? Hey covjece, postaviti plocu na jedan ovako znacajan objekat sa toliko gresaka!!!!!! Ovo fakat samo kod nas moze.
Pa i za ploče su isto odgovorni političari i to iz istog razloga.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
garant je odgovoran ferid iz popovog polja
'posto cuo po to prodo', al' mozda je fakat hamdo
@Gile Ti kao inace,jutro mi uljepsas(digo se tek hehe).. :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ta nepismenost izražena na pločama i plakatima u gradu i jeste sramota. Svaki put kad prođem pored mosta na Čengić-Vili i vidim natpis: Most Malezijsko Bosanskog prijateljstva, umjesto Most malezijsko-bosanskog prijateljstva, osjećam se ogorčeno. Možda ovo neko smatra sitnicom, ali, znajte, drage moje Bošnjakinje i dragi Bošnjaci, ne brani se zemlja samo puškom, nego i znanjem. Učimo strane jezike, školujmo se i studirajmo, zašto da nam se smiju oni koji ni po čemu nisu bolji od nas.
Ako hocete vec pravilno kompletan tekst je nesuvisao i nepravilno sastavljen...cemu uopste "na ovom mjestu"? Nije se desilo bukvalno na tom mjestu, to ima smisla kada se radi o stradanju osobe ali kada je u pitanju paljenje zgrade nema smisla to ni napisati jer je gorila cijela zgrada a ne samo to jedno mjesto gdje stoji tabla. Nepravilan je i redosljed u prvoj recenici, logicnije bi bilo mjesto(kad se vec spominje), vrijeme, pocinioci...ali eto to nam je velika sramota kao, ne znamo bas najbolje engleski, a nije velika sramota pred turistima sto je zemaljski muzej zatvoren... toliko o nasoj kulturi
Hahha Mijo smišljao tekst a Haso prevodio :)
zna se ko je odgovoran - GOOGLE TRANSLATE
Koliko moraš biti nepismen da te klix ispravlja? :)
ON THIS PLACE je ispravno.....neispravno at this place...jedino što klesar mora prestat cugat dok radi...
politika ,ekonomija ... sve nam je u rukama polupismenih ili nepismenih ,za par hiljada maraka zavrsavaju se fakulteti u Sirokom,Travniku,Kiseljaku,Banja Luci ... jedina obaveza je donijeti uplatnicu na vrijeme
Na žalost moram uputiti kritiku na račun autora teksta budući da je po mom sudu potpuno promašio srž problema vezanog za ove natpise. "Napravljeno je nekoliko grešaka. Stavljena je pogrešna prepozicija 'on this place', a treba da stoji: 'at this place'. .... Mislim da je sasvim pogrešno staviti ovako nešto na ulaz u jednu od najljepših građevina u Sarajevu. Većina ljudi znaju šta se desilo i kako i to se može negdje unutra spomenuti. Napisati "Na ovom mjestu..." je nepotrebno jer je nisu zapalili na Ilidži ili tu na ulazu. Treba staviti ploču na kojoj će biti grb Sarajeva ili BIH i naziv zgrade. Mislim da bi diskusija i prijedlozi trebali biti u tom smislu a ne vezano za pravopisne greške.
Nema tu pameti i izmišljanja.Ima pnaj ko je dao tekst kamenorescu i njegov potpis.Nova ploča o njegovom trošku i ponovo u školu engleskog jezika ako ga upšte i zna.
ma ispravile bi balije to odmah,.. ali jos traze nekog pismenog u svom trokutistanu. Pokusali su da 'konsultuju' i onih 99 sto su u 'Krugu idiota",...al to je izvan njihove intelektualne kompetencije
igrale ti se balije sa kcerkicom
Sramota je, gospodjo Rasidbegovic, to sto vi licno, kao dio jedne obrazovne institucije, niste primijetili pravopisne greske. Ponovo nas bacate unazad da se sjecamo tragedije paljenja vijecnice umjesto da idemo naprijed i gledamo kako ispraviti greske iz proslosti.
Pa tko je faca koja " vedri i oblači ",u toj Vijećnici, pod hitno ga kući najurit, a otkaz mu poštom poslat !!!
trebali su na srbskom napisat hrookhrook bleeebleee ups greska molim cede da isprave nije gramaticki
nrmogu vise izdrzat sad moram ic srat c faza probaj ti da neseres
Prvo : -treba izraditi studiu izvodljivosti, Drugo: -kad prođe parlamentarnu proceduru raspisati tender za izvođača radova Treće: Naći napovoljnijeg izvođača-što neznači pismenog.........
same se postavile. fuj