Posljednji rok
72

Ko će do 16 sati poslati kompletnu ponudu za nabavku vakcina u Federaciji BiH

D. Be.
Ilustracija: Shutterstock (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilustracija: Shutterstock (Foto: I. Š./Klix.ba)
Veleprometnici lijekovima koji su zainteresovani za nabavku vakcina za potrebe Federacije BiH imaju rok danas do 16 sati da dostave kompletnu dokumentaciju i ponudu Vladi FBiH.

Prema posljednjim informacijama, pored firmi MGM farm i Krajinagroup koje su tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude jer nisu obavile zadatak u datum roku (subota 11. mart), pisma namjere ispred Vlade FBiH jučer su upućena i kompanijama Bosnalijek, Medimpex, Oktal pharma i Tuzla-farm.

Ove kompanije imaju mogućnost nabavke vakcina AstraZeneca, Sputnik V i Johnson&Johnson.

Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za učešće u postupku nabavke vakcine i koje će eventualno iskazati interes, te da danas do 16 sati dostave konačne ponude, s cijenom, rokom, količinom i garancijom za dobro izvršenje posla.

Nakon toga će se ponovo sastati ad hoc tim zadužen za nabavku vakcina i razmotriti sve pristigle ponude, te o tome informirasati Vladu FBiH.

Za ovu nabavku Vlada je izdvojila 12 miliona KM, a prema prvim najavama u planu je bila kupovina 350.000 doza vakcina, u prvom redu AstraZenece i Sputnik V.

Iako je na početku spominjana kao opcija čini se da je Pfizerova vakcina otpala iz federalnih kombinacija.