Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Knjiga žalbi je prevaziđena. Danas sve ide preko net-a. Biznisi padaju i uzdižu zbog loših ocjena na TripAdvisor, Google, itd. Raja prati i reakcije odgovornih na njihove komentare. Rejting je čudo.
Da inspekcijske sluzbe zaista hoce da rade svoj posao sve knjige zalbi bi bile elektronske i uvezane direktno u njihov centralni sistem. Imas zalbu? Slikas, snimis, otkucas, uploadas - i odmah ti se javi dezurni inspektor, cim pogleda zalbu.
Za većinu stvari tu inspekcija ne može pomoći. Usluga, poderan posteljina, prašina, kvalitet hrane, smještaj, istinitost ponude, itd. Sve ovo je na menadzeru i osoblju ako im je stalo. Za sve ostalo, havarisana hrana, stokiranje namirnica, higijena osoblja, itd je na inspekciji da odradi svoje. Jedan zadovoljan gost širi svoje iskustvo oko sebe i preporučuje ustanovu. Ne zadovoljan radi isto samo sa 2x više energije.
Cevapdzinice i restorani pod vlasnikom albanaca ili ti kosovara slabo kucaju racune. To se desava u svim bh gradovima. Fenomen kojeg nasa pametna inspekcija ne zeli da sprijeci.
@amy88 10 firmi u BiH koje ne drže Albanci duguju državi preko 500 miliona maraka neizmirenih obaveza pa sad će nam biti Dženet ako dobijemo račun za buhtlu od 80 feninga.Na kraju krajeva inspektori nisu Albanci nego naši ljudi prema tome prestanimo druge kriviti za svoje marifetluke
Zato sto su nepismeni pa ne znaju napisati zalbu. A i ugostitelji imaju po 2 knjige.
Odes u Zenicu u kafanu,trazis knjigu zalbe i dobices je naravno ... ali u po face direktno
"konobar zaboravio otkucati racun" how yes no
ides tamo gdje ti odgovara, a sve sa kojima nisi zadovoljan prijavitici i zaliti se pogotovo ako su u pitanju restorani.
u pekari kad zatrazis racun ko da im zdrav zub vadis, odmah panika, zove se neki covjek da otkuca racun, ko da si im trazio recept kole, a ne racun, a konobari u kaficima naucili ko papagaji " ma mojne me pasa sad, vidis da je spica",
eto neka rade, jer Bošnjo nije ni navikao na nauku i da traži nešto više, nego da se podcijeni i radi za siću. MRŠ
Da se pise u knjigu zalbi, Vatra i Montana bi trebale sedmicno novu nabavljati :D
Ne dodjes vise na to mjesto i to je to.
@sanjo87 to nije ok. Uzmu te ko levata i ti im se osvetis na taj nacin. I tako dok ih neko ne prijavi. Kolega u mene redovno prijavljuje poreznoj i trzisnoj inspekciji i refovno dobija levate.
Ma ova Bosna je užas, blago se Srbendama i Rvatinama, mogu se odselit u tako ljepe i uređene države kao što su Srbija i Hrvatska. Ovo ovdje je jad. Zato braćo sve prodajte i selite se, a Bošnjaci nek se guše u govnima koja ste vi izasrali
Gdje mogu naci onu reklamu od maloprije sto je na klixu bila nesto je o knjigama.
Ma rijetko ko iskoristi tu knjigu
Ma takav je Bošnjak, malo sad bolje živi nego za vrijeme Yugoslavije (gdje su samo oni radili na njivama, po šumama i uzgajali stoku), pa odmah bi da preskoči cijeli sistem, odmah bi do Boga dragog. Nije džaba Tito davao mogućnost Srbima i Hrvatima da se školuju a nas zatucavao da smo za štalu i njivu.
Sta lupas gluposti dijete? Si cuo kad za Slavoniju i Vojvodinu? Sjedi na autobus i mrdni dupe iz te kasabe u kojoj zivis, otidji za Beograd i Zagreb da vidis kako je izgledao GRAD u Jugoslaviji - i gledaj njive usput. I probaj im ugledat kraja.
@geraldklix BiH je bila republika teske industrije i rudarstva, ne poljoprivrede. I to prvenstveno zato jer je imala rude. Koje su jos Rimljani eksploatisali - samo niko do Austro-Ugarske nije ni banke ulozio u infrastrukturu. Zato zivis u kasabi a ne u milionskom gradu. Jer niko, unazad hiljadama godina, nije htio ovdje da gradi, ulaze ni da se zadrzava - sve dok se nisu pojavile pruge i lokomotive pa nisi vise morao preko planine u supermarket nego si mogao kroz planinu.
Ja mislim da inspektorima nikad bolje nije bilo kao danas.Kad dolaze kod mog gazde u njegov ofis skupe usza kao da hoce reci ULJE a kad odlaze od njega kes od uha do uha kao hoce vikati ZEJTEEN.😂