BiH
0

Klub SDA traži ostavke Mikulića, Kurteša i Nikšića

Piše: J. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Klub SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH zatražio je danas ostavke dvaju ministara iz SDP-a i premijera Vlade FBiH.

Nakon dvosatne pauze, zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nastavili su raspravu o zaključcima ad hoc komisije Parlamenta o tome da li je Živko Budimir dostojan obavljanja funkcije predsjednika FBiH.

Nihad Alikadić iz SBB-a u nastavku vanredne sjednice postavio je nekoliko pitanja predsjedniku Federacije o tome koliko je puta prisustvovao sjednicama Parlamenta i na koji način prati rad ove institucije.

"Rad ovog parlamenta je poražavajući. Nećete moći drva ostaviti ispred kuće, ljudi će vam ih ukrasti. Mene je sramota zbog toga i dajte da nađemo neko rješenje. Klub SBB-a će rado biti konstruktivna opozicija, ali da zaustavimo ovu propast", kazao je Alikadić.

Ismet Osmanović, predsjednik Kluba SDA, iznio je nekoliko zaključaka u kojima je pozvao ministre i premijera Vlade FBiH da daju ostavku. On je pozvao ministra unutrašnjih poslova Predraga Kurteša da podnese ostavku zbog, kaku su naveli, direktnog učešća u aferi vezanoj za saobraćajni udes koji je prouzrokovao vozeći službeno vozilo u pripitom stanju te tako ugrozio sigurnost saobraćaja, živote i imovinu ljudi.

Također, SDA traži ostavku ministra pravde Zorana Mikulića zbog traženja pomilovanja Merseda Hadžića Švicarca te premijera Nermina Nikšića zbog, kako je kazao, onemogućavanja rada Vlade FBiH, što pričinjava ogromnu štetu građanima FBiH.