{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klub Bošnjaka protiv izmjena Izbornog zakona koje se odnose na Mostar

F
28.4.2014. u 13:35
4
24
Klub Bošnjaka protiv izmjena Izbornog zakona koje se odnose na Mostar
4
Klub Bošnjaka protiv izmjena Izbornog zakona koje se odnose na Mostar
Halid Genjac (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac kazao je danas u Sarajevu novinarima da će Klub Bošnjaka biti protiv Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH vezanog za izbore u Gradu Mostaru, koji su predložili delegati iz hrvatskog naroda.
"Za Klub Bošnjaka prijedlog je apsolutno neprihvatljiv jer zanemaruje obavezujuće principe i Dejtonskog sporazuma o posebnom statusu Grada Mostara, zanemaruje čak i neke odredbe Ustava Federacije BiH i protivan je principu da se u Mostaru mora isključiti svaka dominacija i majorizacija", kazao je Genjac.

Upitan u vezi s Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, Genjac je kazao da sjednica Kolegija Doma za potrebe usaglašavanja nije održana i nema uvjeta da prijedlog tog zakona bude na sutrašnjoj sjednici Doma naroda PSBiH.

Što se tiče inicijative za smjenu ministara sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, Genjac je kazao da će Klub Bošnjaka glasati za smjenu.

"Kakav god bude ishod glasanja poštovat ćemo ga. Što se tiče Kluba Bošnjaka, stvar je potpuno jasna. Što se tiče ostalih klubova koji dolaze također iz stranaka koje su zastupljene u Predstavničkom domu, ukoliko bude vjerodostojnog odnosa i ukoliko budu glasali onako kako su glasali u Predstavničkom domu, bit će dovoljan broj glasova za smjenu. Ukoliko bude nekih promjena eventualno u međuvremenu, nekih dilova, moguća su iznenađenja", kazao je Genjac.

Dodao je da će za Klub Bošnjaka, kakav god bude ishod glasanja, "to će sutra biti završena priča“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: