{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kljujić i Lazović: Kriva je naša vlast

S
4.3.2011. u 08:34
0
80
Kljujić i Lazović: Kriva je naša vlast
0
Kljujić i Lazović: Kriva je naša vlast
Jovan Divjak je heroj odbrane BiH od agresije
Vijest o hapšenju penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka u Beču uznemirila je istinske patriote BiH. Mnogi su razočarani što se u miru hapse heroji koji su branili ovu zemlju, čime se, kako mnogi ističu, nastavlja agresija Srbije na BiH, samo na drugi način.
"Ovo je dokaz da jugoslovenski fašizam nije ni pobijeđen ni izliječen. Srbija samo sa drugim, uglađenijim predsjednikom radi sve ono što bi radila i sa Miloševićem i sa Karadžićem. Jer, otkud pravo Beogradu da hapsi ljude za nešto što se dešavalo u drugim, nezavisnim državama, posebno ako se zna da su u Hagu izrečene mnoge drastične kazne za zločine koji su činjeni u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj uz direktno učešće i Srbije i Crne Gore", naveo je za Sarajevo-x.com član ratnog Predsjedništva BiH Stjepan Kljujić.

Naš sagovornik ističe da je problem i u tome što ni Hrvatska ni BiH nemaju istinske državnike.

"Sasvim je jasno da Beograd nastoji izmijeniti i strukturu i karakter rata, a pritom im itekako na ruku ide što ni BiH ni Hrvatska nemaju državnike. Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović se ljubi s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, a Sulejman Tihić sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, ali se zato se hapse heroji koji su branili Hrvatsku i BiH. Ovo je tragedija za branitelje, a oni su danas svakako zanemareni", dodao je Kljujić.

Bio je svjetski putnik

On sam, kako kaže, upravo iz ovih razloga ni ne pomišlja napustiti BiH, iako je prije rata bio svjetski putnik.

"Sinoć sam gledao na televiziji trećerazredne kadrove SDP-a koji su zapjenili, koji nešto prijete i hoće vlast. Kad su takvi dobili najveći broj glasova, onda zaista nemamo perspektive. Stoga sam oprezan i ne idem van BiH jer sam svjestan ko b i me i kako zaštitio", zaključio je Kljujić.

Svoje ogorčenje hapšenjem generala Divjaka, legendarnog komandanta Armije RBiH, izrazio je i nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Harcegovine Miro Lazović, koji je smatra da je ovo hapšenje još jedna ujdurma srbijanskog tužilaštva prema patriotama BiH.

Lazović je kao i Kljuić krivca za ovakva dešavanja pronašao u vladajućoj garnituri koja nije adekvatno reagovala nakon slučaja Ejupa Ganić, koji je prošle godine uhapšen na londonskom aerodromu na osnovu potjernice podignute na osnovu navodnih zločina u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

Kriva je vlast


"Krivicu snosi naša vlast koja je nakon hapšenja Ganića trebala povući niz poteza da se konačne odbace interpolove potjernice za Dobrovoljačku ulicu. Trebalo je proslijediti pozitivna iskustva sa Ganićevim slučajem i svu dokumentaciju proslijediti Interpolu i Haškom tribunalu", rekao je Lazović za Sarajevo-x.com.

Lazović se osvrnuo i na odgovornost pravosudnih organa BiH, koji vode slučaj o dešavanjima u Dobrovoljačkoj ulici, za koje nekadašnji predsjednik Skupštine RBiH smatra da su trebali zatvoriti te stranice.

On je rekao da bi Predsjedništvo BiH moralo uputiti protestnu notu Srbiji, a ako Srbija ne reaguje onda se može povući i radikalni potez proglašavanja srbijanskog ambasadora personom non grata.

Lazović je rekao da treba izlaziti na proteste, a ako se situacija ne riješi u narednih dan ili dva, protesti trebaju biti održani ne samo ispred ambasade Austrije, već i ispred ambasade Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: