{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ključeve obnovljenih domova dobilo 14 porodica

F
31.10.2010. u 11:12
0
0
Ključeve obnovljenih domova dobilo 14 porodica
0
Ključeve obnovljenih domova dobilo 14  porodica
Foča
U posljednjih nekoliko dana u općini Foča u obnovljene kuće uselilo je 14 povratničkih porodica bošnjačke nacionalnosti, saopćerno je u nedjelju iz bh. ministarstva za ljudska prava i izbjeglice koje je za te namjene izdvojilo 350.000 KM.
Ključeve za rekonstruirane stambene jedinice porušene u ratu dobili su: Ibrahim Pištov, Nail Đuderija, Emira Reko, Hasnija Grebović, Esad Puriš, Muniba Bećirević, Smajo Pašalić, Abida Čelik, Mevla Muslić, Mujo Delić, Abid Kovač, Džemal Avdović, Elvedin Rahman i Edhem Rahman.

U obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika, zgrada zajedničkog stanovanja, elektrifikaciju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture na području općine Foča bh. ministarstvo je u zadnje vrijeme uložilo više od 1,4 miliona KM, a dodatno je u okviru CEB projekta u zbrinjavanje korisnika kolektivnih centara uloženo 660.000 KM.

U okviru ovog projekta obnovljene su 24 stambene jedinice.

Imajući u vidu sve veće potrebe za održivi povratak, spomenuto ministarstvo je ove godine u budžetu izdvojilo višestruko više novca za ovu namjenu nego ranijih godina, odnosno jednako koliko i za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika, saopćeno je iz kabineta resornog ministra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: