{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klizište ugrožava kuću u Banjoj Luci, Usora se izlila kod Teslića

F
4.9.2014. u 10:41
0
5
Klizište ugrožava kuću u Banjoj Luci, Usora se izlila kod Teslića
0
Klizište ugrožava kuću u Banjoj Luci, Usora se izlila kod Teslića
Klizište koje je aktivirano ugrožava jednu kuću u ulici Braće Miletića u Banjoj Luci, dok je u općini Teslić usljed izlivanja rijeke Usore u naselju Vrela otežan saobraćaj na regionalnom putu Teslić-Doboj i odvija se jednom kolovoznom trakom.
Iz Civilne zaštite Republike Srpske danas je potvrđeno i da se rijeka Sana kod Prijedora djelimično izlila u mjesnim zajednicama Tukovi i Raškovac i poplavila poljoprivredno zemljište i dvorišta nekoliko domaćinstava.

Na području tog grada Vodostaj rijeke Sane iznosio je 413 centimetara, što je za sedam centimetara ispod kote vanredne odbrane od poplava, a budući da na širem slivnom području rijeke Sane pada kiša slabijeg intenziteta, očekuje se da će u toku dana to uticati na povećanje nivoa vodostaja.

Iz Civilne zaštite navode da prate stanje na terenu i u slučaju potrebe će predložiti preduzimanje neophodnih mjera zaštite i spašavanja.

U općini Novi Grad/Bosanski Novi vodostaji rijeka Une i Sane su u opadanju.

Zbog izlivanja rijeke Japre u prekidu su lokalni putni pravci Blagaj- Radomirovac, Blagaj-Vitosovci i regionalni put Blagaj-Budimlić-Japra.

Za sada nema ugroženog stanovništva i objekata.

Načelnik općine Kostajnica Drago Bundalo jutros je donio odluku o proglašenju stanja pripravnosti zbog mogućih poplava, bujica i klizišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: