BiH
1.1k

Klix.ba poziva građane da zapale svijeće ili ostave olovku ispred Francuske ambasade

Klix.ba
Svijeće ispred Ambasade Francuske u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Svijeće ispred Ambasade Francuske u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Današnji teroristički akt u Parizu u kojem su trojica maskiranih muškaraca mučki ubili 10 novinara lista "Charlie Hebdo" i dvojicu policajaca, u znak solidarnosti pozivamo sve kolege novinare u BiH, građane ove zemlje da sutra u 12:00 sati dođu ispred Ambasade Francuske, zapale svijeće ili ostave olovke kako bi se sjetili žrtava ubistva.

U jeku dešavanja pritisaka i napada na medije u Bosni i Hercegovini, u glavnom gradu Francuske desio se stravičan zločin koji je potresao svijet. Trojica naoružanih napadača upali su u redakciju satiričnog lista "Charlie Hebdo" i ubili urednike i novinare tog lista.

Ubice su ovim činom svijetu poslale poruku da mogu upasti gdje hoće, u koje vrijeme hoće i uraditi šta žele. To je nedopustivo!

Francuski državljani u BiH su večeras zapalili svijeće ispred ambasade te zemlje i vrijeme je da građani BiH, kolege novinari i udruženja iskažu svoje suosjećanje sa žrtvama atentata u Parizu.

Prije nekoliko dana članovi redakcije portala Klix.ba su na svojoj koži osjetili kako izgleda gušenje novinarskih sloboda i koliko znači podrška u tim teškim trenucima.

Dakle, još jednom pozivamo sve građane BiH da u četvrtak, 8. januara, u 12:00 sati dođu ispred Ambasade Francuske, zapale svijeće ili ponesu olovke koje će simbolizirati slobodu medijskog izražavanja. Adresa Ambasade je Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka 18.

Vidimo se!