Jedini iz BiH na Web Festu
298

Klix.ba među pet najboljih informativnih portala na Balkanu

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Najčitaniji bh. informativni portal Klix.ba zauzeo je mjesto među pet najboljih internet stranica u ovoj kategoriji na Balkanu prema izboru najvećeg regionalnog internet festivala Web Fest. ME 2012. Titulu najboljeg osvojio je Blic.rs, a u konkurenciji su bili još B92.net, Pressonline.rs i 24sata.hr.

Svečana dodjela nagrada organizovana je sinoć u okviru programa svečanog zatvaranja u beogradskom Ateljeu 212. U svakoj kategoriji odabrano je pet internet stranica, od kojih je po jedna odnijela laskavu titulu najbolje.

Članovi žirija Web Festa su, kao i prethodnih godina, bili vodeći ljudi iz sfere rada na internetu - kreativci, programeri, poslovni ljudi, blogeri, dizajneri i ostali koji definišu ovaj interaktivni medij.

Portal Klix.ba bio je finalista kategorije "Informativni sajt" zajedno sa portalima Blic.rs, B92.net, Pressonline.rs i 24sata.hr. Važno je istaći da je Klix.ba bio jedini portal iz naše zemlje koji se našao u finalnom izboru u bilo kojoj kategoriji.

Pobjednici po kategorijama:

Informativni: Blic.rs Sportski: Sportal.rs Zabava: Njuz.net Blog: For the Win

Moda: Wannabe magazin Kultura: Seecult.org E-trgovina: Limundo Edukacija: Uči slobodno Vizuelni dizajn: Relogik.com Facebook aplikacija: Slagalica Forum: Ana.rs