A tek smo počeli
106

Klix.ba danas slavi 23 godine rada: Vaša smo prva adresa, tu i ostajemo

Piše: Semir Hambo
Ilustracija: Haris Jusović/Klix.ba
Ilustracija: Haris Jusović/Klix.ba
Portal Klix.ba danas slavi 23 godine rada, 23 godine svakodnevnog izvještavanja za vas.

Kao pionir online novinarstva u Bosni i Hercegovini Klix.ba je nekoliko puta mijenjao svoj vizuelni identitet, a prije 11 godina smo promijenili i ime pa smo nekadašnji Sarajevo-X.com zamijenili sa Klix.ba. Samo nikada nismo promijenili svoj pravac, a to je istina u službi naših čitatelja.

Ideja vodilja našeg portala je država BiH, razvoj države, istina, pravda, pomoć ugroženim, ugnjetavanim, obespravljenim i prava za sve. Klix.ba vam svakodnevno donosi stotine vijesti i dobrih i onih manje dobrih, i zanimljivih i tužnih i komičnih, a prije svega onih koje služe da što preciznije steknete uvid u društvo i svijet oko sebe.

Gotovo da nema događaja koji Klix.ba ne pokriva. Donosimo priče s terena iz cijele BiH, ali i šire. Od sportskih uspjeha, ali i neuspjeha, preko kulturnih događaja, ekskluziva iz automobilske industrije, novosti i ekskluziva iz svijeta biznisa pa do političkih priča, korupcije i kriminala.

Posebno smo posvećeni temama iz oblasti kulture pa smo nakon našeg prvog dokumentarnog filma "Džemo", nedavno objavili i naš kratki dokumentarni film posvećen velikom književniku Dževadu Karahasanu. I tu definitivno nećemo stati.

Nekada vas možda naljutimo s previše teške politike i mučnih tema. No, to je svakako naša realnost. Ali se trudimo da vam donesemo i dašak optimizma i radosti i za vas osmislimo i pronađemo priče koje će vam makar na trenutak u toku dana vratiti osmijeh na lice. I da, svjesni smo i da griješimo, ali i to je valjda dio ovog posla jer sve što radimo, radimo s jednim ciljem. A to je da opravdamo vaše povjerenje što vam je Klix.ba prva adresa kad se probudite, kada šetate do posla, pijete jutarnju ili popodnevnu kafu, u pauzama za ručak, dok se vozite javnim prijevozom, ali i što generalno u nas imate povjerenje od jutra do sutra.

U ove 23 godine Klix.ba je objavio preko 850.000 vijesti, koje su pročitane preko osam milijardi puta. Svakodnevno objavimo skoro 200 vijesti iz svih oblasti koje pripremaju naši vrijedni novinari i dopisnici te fotoreporteri, gdje svako za sebe može nešto pronaći.

Vaš smo glas na terenu i po kiši i po suncu. Vaša smo prva adresa za brojne probleme i ponosni smo što nam vjerujete da zajedno možemo popravljati stanje.

Za vas osim glavnog portala odnedavno imamo i posebnu platformu Klix Posao, gdje možete objaviti oglas ili potražiti posao iz različitih oblasti. A kao i uvijek, Klix.ba za vas uvijek sprema nešto novo.

I bez obzira na različite dugogodišnje spinove da smo strani plaćenici, da smo politički nečiji, da smo u bilo čijoj službi, da smo se prodali, jedno znajte. Klix.ba je tu, samo vaš, uvijek na strani istine i pravde i zato zakucavamo 23 godine, kao najveći. A tek smo počeli.