BiH
0

Klas se uključio u akciju "hljeb za kasnije"

FENA
Od ponedjeljka, 16. decembra, u 28 maloprodajnih objekata Klasa d.d. Sarajevo, u kojim su zastupljeni pekarski proizvodi, počet će humanitarna akcija "Hljeb za kasnije". Kupci će moći platiti dodatni hljeb, pecivo ili pitu kako bi istog dana ti proizvodi bili poklonjeni onima kojima su potrebni.

Direktor Klasa Haris Kuskunović izjavio je da se Klas, kao društveno odgovorna kompanija, rado uključio u ovaj humanitarni projekt u organizaciji portala dobrote "Kruh/hljeb za kasnije".

"Na izlogu svake trgovine bit će istaknuta informacija da je tu moguće kupiti hljeb za kasnije, a u objektu će biti postavljena korpa u koju će biti odloženi računi za kupljene proizvode. Vjerujem da će većina kupaca iskazati senzibilitet prema socijalno ugroženim sugrađanima, u skladu sa svojim mogućnostima. Očekujemo dobre rezultate akcije, jer samo u jedan naš objekt dnevno uđe oko 350 kupaca", rekao je Kuskunović.

Iz Klasa ističu da "Hljeb za kasnije" mogu dobiti svi koji smatraju da im je takva pomoć potrebna. Dovoljno je samo da bez srama uđu u objekt i zatraže proizvod, a trgovci Klasa će sa zadovoljstvom predati unaprijed plaćeni hljeb, pecivo, pitu...

Ova humanitarna akcija, regionalnog karaktera, u maloprodajnim objektima Klasa trajat će do 15. januara 2014., saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Klasa.

Doprinos u sve težoj ekonomskoj situaciji bh. građana Klas d.d. Sarajevo pruža i prodajom hljeba "u pola cijene".

U šest odabranih maloprodajnih objekata od 17 sati u ponudi je svjež polubijeli i narodni hljeb po cijeni od 0,50 KM.

Rukovodilac Sektora maloprodaje Klasa Senad Šabanović pojasnio je da je do sada hljeb u pola cijene bilo moguće kupiti u Klasovim prodavnicama na Grbavici, Alipašinom Polju i Ilidži, a od ponedjeljka, 16. decembra, u ponudi će biti i u objektima MAK Vratnik, Kobilja Glava i Osjek.

"Veliki je interes potrošača, jer se za samo 0,50 KM može dobiti hljeb proizveden isključivo tog jutra. Ovu pogodnost koriste prvenstveno socijalno ugrožene kategorije stanovništva", zaključio je Šabanović.