Humanitarne akcije
104

"Hljeb za kasnije": Udruženje Pomozi.ba osiguralo 2.000 hljebova za siromašne

Klix.ba
Udruženje Pomozi.ba uključilo se u akciju "Hljeb za kasnije" koju je krajem novembra pokrenula Travničanka Ivana Mandžo-Skoko kako bi ovu osnovnu životnu namirnicu omogućila onima koji je ne mogu priuštiti, a takvih je u našoj zemlji, nažalost, sve više.

Udruženje Pomozi.ba, čija misija je pomagati socijalno ugroženima, je prepoznalo značaj ove akcije i uplatilo 2.000 hljebova koji se mogu preuzeti u Aspekovim pekarama u sarajevskoj Titovoj ulici (kod Vječne vatre) i u naselju Hrasno.

"Nakon pokretanja akcije 'Hljeb za kasnije' odlučili smo da se uključimo i sve podignemo na malo viši nivo uz pomoć našeg partnera, pekare Aspek, koji su nam izašli ususret po pitanju cijene, a i sami su donirali određenu količinu hljebova", kaže Elvir Karalić iz Udruženja Pomozi.ba.

Hljeb je kupljen od sredstava skupljenih prodajom stvari na Pomozi bazarima.

"Cilj ove akcije je da se dođe do onih ljudi koji ne znaju za Pomozi.ba , a to će nadam se biti penzironeri koji nemaju ni Facebook niti čitaju portale", kaže Karalić, te apeluje na sve one koji znaju nekog pojedinca ili porodicu koja si ne može priuštiti ovu namirnicu, da ih upute gdje mogu dobiti besplatan hljeb.

Podsjetimo, ranije su se u ovu akciju u Sarajevu uključili: prodavnica "Filox" na Kovačićima, supermarket "Penny" na Alipašinom Polju, te pekare "Grbavica" na Grbavici I.