BiH
0

Klas Night sa Amirom Medunjanin

Sarajevo-x.com
Argeta Night sa bendom Pink Panther (Foto: Vanja Čerimagić)
I danas, u petak 30. decembra, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će građanima Sarajeva i posjetiteljima glavnog grada BiH ponuditi brojne sadržaje.

Među štandovima na Marketu je i štand kompanije Klas koja je jedan od najvećih proizvođača hrane na Balkanu i koja proizvode izvozi u 22 zemlje regiona, Evropsku uniju, SAD i zemlje Bliskog istoka.

Klas proizvodi i prodaje brašno, hljeb, peciva, tjesteninu, konditorske proizvode, raspolaže vlastitim mlinovima, pekarama, prodavnicama i prodajnim centrima, a svoje poslovanje bazira na vrhunskom kvalitetu proizvoda i usluga. Njihov štand redovno posjećuju ljubitelji ukusnih slanih peciva i izvrsnih slastica, čiji okus savršeno upotpunjuje praznične dane. Klasov štand, kao i štandovi drugih izlagača, otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.

Djeca se i ovog petka mogu zabavljati u ASA Čarobnom svijetu. Uz igrice ASA Super vozač i PrvoKLASni Wii turnir u tenisu, učit će engleski jezik i rad na računaru, gledati crtane filmove, kuglati se, slagati Lego kocke i puzzle, ali i učiti osnove žongliranja. U 18:00 će biti priređena lutkarska predstava Ko se boji mraka još?, a potom slijedi i druženje sa Linom. Sva djeca koja još nisu posjetila Djeda Mraza mogu to učiniti od 16 do 20 sati.

Sinoć je u Sarajevsko pivo Holiday Pubu održana Argeta Night sa bendom Pink Panther koji je publiku zabavio obradama muzičkih hitova. A večeras, u petak 30. decembra, u Holiday Pubu će biti održana Klas Night sa Amirom Medunjanin, jednom od najpoznatijih interpretatorki tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke. Amiru Medunjanin nazivaju “bosanskom Billie Holiday”, a debi album Rosa izdala je 2005. godine. Njen posljednji album Amulette izašao je ove godine i pobrao je sve pohvale, kako muzičke kritike, tako i publike. Amira Medunjanin će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti od 20 sati.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.