Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Večeras u Holiday Pubu sviraju Blavorsi

Sarajevo-x.com
(Foto: Dženat Dreković)
Kraj godine je pred nama, a Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, koji će trajati do 15. januara 2012. godine, i dalje je tu za sve posjetitelje i posjetiteljke na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović. I danas, posljednjeg dana 2011. godine, na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu bit će održani razni sadržaji kojima će prigodno biti obilježen kraj odlazeće godine.

Izlagači na Marketu bit će tu i danas, te vam preporučujemo da se prošetate Marketom i pregledate njihovu bogatu ponudu. Samo neki od izlagača na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu su Udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko, BH Crafts, Plantaže 13. jul, Klas, Lamaruž, Fan Shop FK Sarajevo... Možete posjetiti i Souvenir Shop Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, popiti kuhano vino ili pojesti nešto ukusno na štandu Klasa, probati poznati sarajevski roštilj ili popiti piće u Sarajevsko pivo Holiday Pubu.

Kao i drugim danima, i danas će ASA Čarobni svijet biti na raspolaganju najmlađim posjetiteljima Marketa. U proteklom periodu je u ASA Čarobnom svijetu MOJA Banka organizirala kreativno druženje sa najmlađim posjetiteljima. MOJA Banka, članica ASA grupacije, će danas u ASA Čarobnom svijetu dodijeliti 10 poklon paketića za najmaštovitije dječije radove na temu "Sa MOJOM Bankom želje se ostvaruju" i "Sa MOJOM Bankom budućnost je sigurna". Kreativno druženje sa najmlađima će biti nastavljeno, a najkreativniji radovi će ponovo biti nagrađeni 14. januara 2012. godine.

Pored toga, djeca će se i danas zabavljati u Dječijem paviljonu uz igrice ASA Super vozač i PrvoKLASni Wii turnir u tenisu, učit će engleski jezik i rad na računaru, gledati crtane filmove, kuglati se, slagati Lego kocke i puzzle, ali učiti i osnove žongliranja.

A sva djeca koja još nisu posjetila Djeda Mraza danas to mogu učiniti u dva termina: od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati u njegovoj prekrasnoj Coca-Cola kućici u kojoj boravi sa vilenjakom.

Sinoć je u Sarajevsko pivo Holiday Pubu održan Klas Night sa Amirom Medunjanin, jednom od najpoznatijih bh. interpretatorki tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke. Amira, koju nazivaju "bosanskom Billie Holiday", održala je još jedan vrhunski koncert te predstavila svoj fantastični repertoar sevdalinki u kojem su uživali svi prisutni u prepunom Sarajevsko pivo Holiday Pubu. Iza Amire je već nekoliko albuma, a posljednji uradak, Amulette, izašao je ove godine te pobrao sve pohvale kako muzičke kritike, tako i publike. Miljenica sarajevske publike tako je još jednom oduševila posjetitelje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa koji su njenom glasu uživali do iza ponoći.

Večeras, u subotu 31. decembra, će se u Sarajevsko pivo Holiday Pubu održati New Year's Eve Party sa poznatom sarajevskom grupom Blavors. Jedan od najpoznatijih sarajevskih klupskih bendova će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu u novogodišnjoj noći izvesti obrade najpoznatijih domaćih i stranih pjesama u njihovoj prepoznatljivoj izvedbi, koja garantira odličnu zabavu.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekat.