Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bas su kvalificirani za analizu, odoka
Gdje je analitika po općinama da kažem cigi gdje ima najviše kartona.
Staklo, karton, papir, aluminijum, metal, tetrapak se mogu reciklirati, plastika donekle, biootpad moze ici u kompostiranje. Komentatori koji kazu da se sortirani otpad ponovo stavlja u iste kamione - koliko ja znam, svi prolaze jos kroz fazu mehanickog sortiranja tako da se to ipak odvoji na kraju.
Postavljeni kontejneri za razvrstavanje otpada, a jedan kontejner kupi sve :)
Zvao ih da nam obezbjede kantu za plastiku, kaze morate vi skupljati potpise cijele mjesne zajednice pa ako budu zainteresovani. Nama vecina ljudi stoka
Jesu li Titini na funkciji u ovoj firmi!
Alijini.
Ove godine analiziraju smeće, a iduće slijedi odvoz na deponiju. I sve tako.
Kod nas u komšiluku stvarno redovno odvoze smeće i nema većih problema. ALI... Može li se smisliti neki lagani plastični ili gumeni poklopac za metalne kontejnere, da ne stoje svi redom otvoreni. Dođe vrana ili ker, smeće na ulici, puhne vjetar, opet smeće na ulici.