Konkurs osnivača Megauploada
274

Kim Dotcom traži prevodioce za bosanski jezik

Klix.ba
Kim Dotcom (Foto: AFP)
Kim Dotcom (Foto: AFP)
Kim Dotcom, osnivač Megauploada, je na svom Twitter profilu objavio konkurs za prevodioce na bosanski jezik.

Za 11 dana Megaupload će doživjeti svoju internetsku reinkarnaciju. Kako stoji na Dotcomovoj zvaničnoj stranici, uoči zvaničnog predstavljanja nove stranice za dijeljenje fileova, traže se prevodioci za ruski, korejski, japanski, baskijski, maori i bosanski jezik.

Ukoliko se želite prijaviti na konkurs, trebate poslati e-mail na adresu [email protected].

Podsjetimo, Dotcom je u januaru ove godine uhapšen na Novom Zelandu na zahtjev Vlade SAD-a, koja je tražila njegovo izručenje u Sjedinjene Američke Države, gdje bi mu se sudilo za prevaru u vezi sa autorskim pravima.

Megaupload je ugašen zbog ohrabrivanja online piratstva. Dotcom, koji za mnoge predstavlja borbu između onih koji štite intelektualno vlasništvo na internetu i onih koji podržavaju slobodno dijeljenje informacija na internetu, je od trenutka kada je uhapšen počeo najavljivati povratak Megauploada.

"Nove informacije o novom Megauploadu – napisano 90 posto koda. Uskoro stižu i serveri. Advokati, partneri i investitori su spremni. Budite strpljivi. Uskoro stiže", napisao je nedavno Dotcom na svom Twitteru.

Posljednjih nekoliko mjeseci je bio veoma aktivan na Twitteru, gdje je javnost obavještavao o sudbini Megauploada, o novim planovima ili gdje je jednostavno kritikovao tužioce i dijelio savjete, prenosi Mashable.

Kim Schmitz, kako se ranije zvao, je pokrenuo Megaupload 2005. godine, a on je ubrzo postao veoma popularan među korisnicima interneta.