BiH
47

Kids Kinđurijada u Sarajevu: Zabava za mališane

Anadolija
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Danas je u sarajevskom Domu mladih počela Kids Kinđurijada, veliki party organizovan po uzoru na popularnu Kinđurijadu za odrasle.

Kids Kinđurijada traje danas i sutra. Danas su se okupila djeca uzrasta do 4. razreda osnovne škole, dok će se sutra okupiti osnovci do 9. razreda.

Današnji program je počeo kreativnim radionicama, a završio je zabavom uz DJ-eve i klaunove koji su zabavljali mališane. Ove godine popularna sarajevska Kinđurijada slavi deseti rođendan, a organizator Udruženje Kinđurijada najmlađim Sarajlijama poklanja Kids Kinđurijadu.

Radi se o jedinstvenoj zabavi pod maskama koja se će sarajevskim osnovcima ponuditi i mogućnost učešća u različitim edukativnim i zabavnim radionicama, crtanje, izrada maski, te ples.

Svi će nakon učešća u radionicama moći da pogledaju predstavu "Reciklaža nije gnjavaža" koja nosi ekološku poruku, a potom počinje finalna zabava, odnosno party pod maskama na kojem će oni "najnakinđureniji" moći da osvoje i prigodne nagrade. inđureniji" moći da osvoje i prigodne nagrade.