magazin
0

Jeste li spremni za Kids Kinđurijadu? Mnoštvo zabave za male kreativce

Klix.ba
Ovog vikenda u Sarajevu se održava Kids Kinđurijada, veliki party organiziran po uzoru na popularnu Kinđurijadu za odrasle.

Dječija Kinđurijada u sarajevskom Domu mladih će prvog dana, u subotu 22. februara, okupiti djecu uzrasta do 4. razreda osnovne škole, a drugi dan, nedjelja 23. februara, namijenjen je osnovcima do 9. razreda. Program počinje u 13 sati kreativnim radionicama, a završit će velikom zabavom uz DJ-eve od 18 do 20 sati.

"Mališani mogu ponijeti svoje maske ili doći već "nakinđureni“, a kreativne radionice nude mogućnost da svoju masku i sami naprave: kreativni tim ekoaktivista i mladih dizajnera kompanije "EkoPak“ pomoći će im u izradi maski i kostima od recikliranih materijala. Najkreativnije očekuju i lijepe nagrade", kaže Lejla Sofić, PR firme "EkoPak“.

"Vjerujem da će su djeca iznimno kreativna i da će njihove ideje biti zadivljujuće", riječi su Nataše Erić, modne dizajnerice koja će voditi otvorenu radionicu slikanja i crtanja.

Članovi plesnog kluba "Romantik“ zainteresirane će naučiti osnovnim plesnim pokretima, a u okviru muzičke radionice "Note“ djeca se mogu upoznati sa muzičkim instrumentima.

Kako izgleda radio pokazat će tim Antene Sarajevo, generalnog partnera Kids Kinđurijade. Voditelji i producenti predstavit će mališanima osnove snimanja i montaže, a neki od njih dobit će i poklone.

Prvog dana Kids Kinđurijade bit će izvedena interaktivna predstava "Supervitaminko“ u kojoj publika učestvuje skupa sa glumcima Udruženja "Studio Scena“.

Supervitaminko, Medo Medeni i Dado Prznica vode nas u svijet ekologije, zdrave ishrane i čistoće, a ove likove tumače Adnan Goro, Kemal Čebo i Emir Fejzić.

Sponzori Argeta Junior, Sola, Tiru Liru i Lino pripremili su poklone za posjetitelje, Kids Kinđurijadu podržala je i Općina Centar, a medijski pokrovitelji su Antena Sarajevo, TV SA, Klix.ba i Magazin Gracija.

Ulaznice za odrasle po cijeni od 3 KM mogu se kupiti na biletarnici Doma mladih, dok je za djecu ulaz besplatan!