magazin
112

Kids Kinđurijada za najmlađe u Domu mladih

Klix.ba
U godini u kojoj popularna sarajevska Kinđurijada slavi deseti rođendan, organizator Udruženje Kinđurijada najmlađim Sarajlijama poklanja inačicu ovog partyja namijenjenu njima – Kids Kinđurijadu, koja će biti održana 22. i 23. februara u Domu mladih od 13 do 20 sati.

Radi se o jedinstvenoj zabavi pod maskama koja se će sarajevskim osnovcima ponuditi i mogućnost učešća u različitim edukativnim i zabavnim radionicama: crtanje, izrada maski, ples, DJ-ing, te upoznavanje s radiom tokom druženja sa ekipom Antena Sarajevo, generalnim medijskim partnerom manifestacije.

Prvi dan Kids Kinđurijade namijenjen je mlađim osnovcima od prvog do četvrtog razreda, a drugog dana družit će učenici viših razreda. Svi će nakon učešća u radionicama moći da pogledaju predstavu "Reciklaža nije gnjavaža" koja nosi ekološku poruku, a potom počinje finalna zabava, odnosno party pod maskama na kojem će oni "najnakinđureniji" moći da osvoje i prigodne nagrade.

Stariji od 18 godina ulaznicu za Kids Kinđurijadu moći će kupiti po simboličnoj cijeni od 3 KM, dok će djeca imati besplatan ulaz zahvaljujući sponzorima Ekopak, Sola, Argeta Junior, Tiru-Liru, Lino, Plesnom klubu Romantik, te Općini Centar.

Uz Antenu Sarajevo, medijski pokrovitelji Kids Kinđurijade su TV Sarajevo, portal Klix.ba i magazin Gracija.