Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Realan clanak, nemojte slucajno poltroni pomisljati na uvodjenju besmislenih poreza, jer ja ozbiljmo razmisljam svo svoje zemljiste otcijepiti od BiH i osnovat svoju drzavu bez poreza a o tome razmisljam zadnjih 5 godina. Kad sam izracunao da ja 1000 KM mjescno gubim zbog kojekavih jebivketarskih izmisljenih nameta, izracunao sam da za 10 godina mogu sebi kupiti novog mercedesa s opremom.
Cojk je rekao istinu, e sad sto je taj istina svima nama dobro poznata to je druga stvar. Kako se izvuci iz te istine je problem i zahtjeva detaljna analize, petlje i stosta drugog...Da li je rjesenje davanje otkaza gospodi iz drzavnog aparata ili ipak smanjenje plata na neku razumnu razinu tj. na jedno 1000 KM ili je ipak rjesenje kombinacija ovog dvoje, kako god bolje je od ovog trenutnog..Da li treba ukinuti minuli rad i ukljuciti topli obrok i prevoz u platu treba.... A sto se tice ovih komentara kakav je on kao profesor, ima i gorih od njega, dobar je on kakvi su drugi (ps dosta profesora radi na vise univerziteta, imaju privatne firme, pa jos upravni i nadzorni odbor; stvarno ja mislim da su ovi profesori ne samo sa univerziteta vec i u srednjim i osnovnim skolama jer imaju najmocnije oruzje za ucjenu-djecu)
Analiza jasna i istinita! Ali čitajući komentare koji nažalost ima mnogo manje nego na tekstovima vezanim za nacionalizam, sise, guzice i ostale "igre" za narod - shvatam jednu jednostavnu istinu da su stanovnici ove zemlje - sami sebi najveći "trolovi" možda više nego bilo gdje u regionu. To je ono što je najgore. Svaka detekcija problema biva uništena "propitivanjem" ne time šta je rečeno - nego ko je to rekao. To je karcinom koji će se teško promjeniti, jer sve dotle mi samo sebe "spotičemo" na putu bilo kakve promjene - naše (nažalost "naše") društvene "elite" mogu raditi što im je mila volja - što se i nadovezuje na ovaj tekst. Etnička podjeljenost, vjerska, ideološka, regionalna je nešto što je važno samo onima unutar tog zatvorenog sistema antivrijednosti. Svana se zemlja u ekonomskom sistemu promatra kao siromašna evropska zemlja sa slabom perspektivom i ništa više.
OVAJ DEBIL IMA PLATU 5000 OD BUĐETA,NISTA NE RADI SAMO SLAMU PRODAJE,OD MAGISTRATA I DOKTORARA DA NE PRICAM,PREDAJE NA PRIVATNIM FAKULTETIMA GDJE MU JE PROLAZNOST 100 POSTO A STUDENTE UNTZ MALTRETIRA.... BRUKO SRAMI SE
"Buđeta"
Sta reče i ostade ziv...smradu korumpirani
Majku van lopovsku svima à i tebi profesore cijfer javna preduzeca Hidrocentralaproizodi strijd na vodu Dobit 80% cista kade se avi troskovi odbiju Ugalj u Termoelektranama Sasa plate i kopanje istog kostaju25% Dobiti od proizvedene i probate strujeTelefonski operateri Dobit 60% cista Gras Preduzece Gigant kad se avi troskovi odbiju Dobit40 % Cista nemaju za plate pa ko ih PokradeNakarede iz Opstininske Kantonslne Federalne Vlasti kojih ima 10000i Imaju MinimalnePlate od 3000 maraka Uz Bijeli Hljeb Pa memoreert vas nu NATO Pakt Podmiriti Stoko GLADNA
Lakše je razumjeti Bajagu nego ovoga levata sa nickom Golac.
442 do beograda. Jel to razdaljina SK i BG ili Karlovac-BG ili samo da mu se rimuje stih :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
...ekonomsko pravilo bosne broj 1 je 1. hos kupiti sto ti ja nudim? Ako nes haj razguli. I drugo. 2. Ne ne mozes kupiti sto ti hoces nego ono sto ti ja ponudi.nema izbora.
veoma precizna dijagnoza.....u ovakvoj situaciji, ili će bankrotirati država ili njeni građani.....ja sam za to da bankrotira država a ne ja