Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosnia list = Bosna lista Bosnian list = bosanska lista. Ovo drugo je pravilniji prevod, bar koliko ja znam.
Bosnia list je naziv knjige druze.. Trebas javit ovom liku da promijeni naziv knjige u bosnian list.
Ma znam da je naziv knjige. Ali su se onda naši novinari dobro da izvineš za***.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Svaka cast.On se ovdje usudio uci u neku sivu zonu za koju niko drugi nije imao m*da,tim vise sto zivi u krscanskoj drzavi.
Djuro... progutaj svoje laži i sa ovog foruma odhebi zauvijek...
Cetnici nemaju srama ni obraza...cak i poslije pocinjenja genocida i etnickog ciscenja. Cast vrlo maliom broju izuzetaka (mislim na normalne Pravoslavce), ali ja ne znam kakav ste vi "narod", ako se narodom mozete nazivati. I ptica na grani zna sta ste uradili a izgleda samo vasi bolesni umovi to nece da prihvate. "Zao mi je" ALI milioni dokaza su predstavljeni i ustanovljeni da ste pocinili genocid, agresiju i etnicko ciscenje prema tome nemam pojma sto ste jos uvijek toliko slijepi. Idite se lijeciti; stvarno vam je potrebna pomoc....bolesni umovi.... Za svaku vasu laz mi cemo milion istina reci jer nikada ne mozete oprati krv nevinih ljudi sa vasih ruku.
a je ostati dužan,vrijeme je za zlo vratiti zlim,a za dobro vratiti dobrim.
"Kenan Trebinčević: Moj jedini zločin bio je što sam bosanski musliman" Fara od izjave. Kad ovo pisci pričaju nije ni čudo što običan narod pojma nema.
U svijetu se Srbi percipiraju kao zločinački i genocidni narod, bez obzira na pojedince-izuzetke, a jednom kad se stekne taj "privjesak" teško ga se riješiti, ako ne i nemoguće. Loša karma, loša karma.
Jah, taman koliko se loše percipiraju Rusi, Amerikanci, Britanci, Francuzi... A Bošnjaci imaju koristi od uloge žrtve taman koliko Afganistanci, Iračani, Libijci, Tibetanci, Sirijci itd. Velika korist za sve.
Fulio si poentu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koje prosipanje propagande,ovaj zreo za metak u celo...Poredi Jevreje sa Bosnacima ko ji su klali i ubijali..I Srbe sa Njemcima iako su ovi ucinili genocid nad njima..E sto bi volio ovog da sretnem ma da mu objasnim neke stvari.
A kako bi bilo da, za promjenu, prvo procitate knjigu pa da onda sudite i donosite zakljucke ? http://www.goodreads.com/book/show/19765082-the-bosnia-list
kakva patetika jeb* te....................komsija pera dosao sa kalasnjikovom na vrata..........pa bar malo orginalnosti u laganju nije tesko izvesti....................
Svaka čast na hrabrosti da se kaže ono što se iskreno nosi na duši i misli. Bitno je pisati da slijedeće generacije koje dolaze poslije nas znaju kako je opstala njihova domovina i šta su sve preživjeli obični mali ljudi. Ne zaboraviti i ne oprostiti.
i jevreji su pisali knjige, pravili filmove, ali su isto tako imali lovački tim ;)...nama fale lovci na srpske glave
Kljucna misao jeste da je rat doputio srbima da pokazu kakvi su zaista. A danas imamo situaciju da im internet i socijalne mreze dopustaju da kazu ono sto misle. Kad sve oduzmes i saberes vidis da je to bio i ostao jedan zalupani narod, bjelosvjetski sljam i lazovcine kakve planeta jos nije vidjela. Nije svijet dzaba dosputio da se na pola Bosne napravi ludara, i svi oni sto misle da treba ukinuti ludaru treba prvo da se upitaju sta ce sa pacijentima(?).
nije valjda govorio ružno o bosanskim pravoslavcima-srbima,sigurno je lagao ili je sanjo,za sve je kriv alija i mudžahedini ...(sarkazam)
pocelo je... lagano guranje protesta pod tepih...
Urijetko nesto komentarisem a dva puta nikad osim sad. Ovo sto sam sad procitao nakon sat vremena je stvarno zalosno.U svakom komentaru koje procitate sa one druge strane procitate spocitavanje lazi nekome ko je prozivio ono sto pise. Pa pobogu sto bjezite od istine pa gdje su te masovne srpske grobnice sto ih vade i dan danas, i sto se nezna ni za kakav trag. Dobro znate da ste sa nasim zajednickim oruzijem za koji smo svi izdvajali 50 god. nemilosrdno tukli po nama. Toga trebate biti svjesni i reci jesmo to smo radili, i pokrenuti nesto sto se ocekuje od vas, a ne ovo sto pisete.Gledajte od cega se zivi od nacionalizma i rata sigurno ne. Samo kod nas na Balkanu mogu narod zavaditi na racun nacionalizma i da se uhvate za vratove nigdje vise. Z A L O S N O ....
Inace klasican holivudski scenario,cuj kaze zaglavio se ucitelju metak u cjevi :))),komedija tita mi :))