{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Kelmendi nije u Crnoj Gori, (ne) zna se gdje je

12.9.2012. u 19:00
18
47
Kelmendi nije u Crnoj Gori, (ne) zna se gdje je
18
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović na press konferenciji održanoj nakon trilateralnog sastanka o suradnji na kojoj je učestvovao sa ministrom sigurnosti Bih Sadikom Ahmetovićem i ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, kazao je kako Naser Kelmendi koji je izbjegao hapšenje u policijskoj akciji "Lutka" nije u Crnoj Gori.
Brajović, Ahmetović, Dačić:
Brajović, Ahmetović, Dačić: "Nema kutka na kojem se kriminalci mogu sakriti" (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)

"Ne, Naser Kelmendi nije na teritoriji Crne Gore", kazao je ministar Brajović odgovorivši na novinarski upit te dodao kako zahvaljujući dobroj regionalnoj policijskoj suradnje "ne postoji kutak na kojem bilo koji kriminalac može biti siguran".

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, govoreći o policijskoj akciji koja je obilježila dan i za koju je ministar Dačić kazao kako je sretna da se dogodila upravo u vrijeme susreta regionalnih ministara, kazao je kako je u akciji privedeno najmanje 25 ljudi, ali i kako će akcija još potrajati. Nije bio određen oko toga zna li se gdje je odbjegli Kelmendi.

"I ranije sam govorio da određeni kriminalci imaju veze u sigurnosnim strukturama. Neki su ga već upozoravali na to da se skloni, pa pustite policiju i tužilaštvo da rade svoj posao, garantujem da će biti uhvaćeni svi za kojima postoji nalog. Posao je tek počeo, na primjer, nakon privođenja jedne osobe, nakon prvog razgovora izdat nalog za još troje-četvero, i akcija će potrajati možda i narednih nekoliko godina", kazao je Ahmetović, zahvalivši se ministru Dačiću na saradnji i kad je posljednja akcija u pitanju.

"Drago mi je da se ovaj sastanak poklopio s velikom policijskom akcijom u BiH. Naši sastanci, uključujući i onaj prvi ovakve vrste na Zlatiboru, odraz su dobre saradnje, i vjerujem da ćemo već na narednom sastanku potpisati i sporazum o otvaranju Centra za prekograničnu saradnju koji bi trebao biti u Trebinju ili nekom drugom mjestu koje se pokaže odgovarajućim", kazao je Dačić te podsjetio na to kako još prije nekoliko godina prekogranična saradnja nije bila ni u pola dobra kao što je sad. Odgovarajući na upit da li je poboljšanje politike Srbije prema BiH rezultat pritisaka iz Brisela, Dačić je "u svom stilu" odgovorio:

"Ne treba meni Brisel da govori kakva će mi biti politika prema BiH, kao da su oni nešto pametniji od nas", kratko je prokomentirao.

Ministar Brajović kazao je kako će se inicijativa započeta na Zlatiboru a nastavljena u Sarajevu potpisivanjem sporazuma "završiti tamo gdje treba - u Crnoj Gori". Ministri su najavili i učešće na međunarodnoj konferenciji o cyber kriminalu koja se održava u četvrtak u Sarajevu gdje će, kazali su, imati priliku da o toj i drugim temama vezanim za prekograničnu saradnju razgovaraju i sa kolegama iz Hrvatske i Makedonije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: