{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović: Borba protiv trgovine ljudima u BiH počela je davati vidne rezultate

F
11.10.2012. u 17:45
0
3
Ahmetović: Borba protiv trgovine ljudima u BiH počela je davati vidne rezultate
0
Ahmetović: Borba protiv trgovine ljudima u BiH počela je davati vidne rezultate
Ministar sigurnosti Bosne i Hecegovine Sadik Ahmetović učestvuje na ministarskoj konferenciji Salzburg foruma, koja se održava u Matrahaziju u Mađarskoj, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Ministri unutrašnjih poslova zemalja srednje i jugoistočne Evrope razgovaraju o sigurnosti na cestama, ilegalnim migracijama i trgovini ljudima te o drugim relevantnim pitanjima.

Ahmetović je tokom svog obraćanja istakao da Bosna i Hercegovina već niz godina organizovano i koordinirano pristupa borbi protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

“To je počelo da daje vidne rezultate kroz sve uspješnije istraživanje ovog vida kriminaliteta i gonjenje počinilaca, ali i kroz identifikaciju, pružanje pomoći i podrške žrtvama te podsticanje njihove socijalne uključenosti”, kazao je.

Ahmetović se obratio i tokom diskusije o kibernetičkom kriminalu, istakavši da je u Sarajevu nedavno održana veoma uspješna međunarodna konferencija o ovoj temi, koja je bila od velikog značaja kako za Bosnu i Hercegovinu tako i za zemlje u okruženju.

"Neophodno je unaprijediti i razvijati sve vidove međunarodne operativne policijske saradnje u ovoj oblasti s ciljem efikasne prevencije i borbe protiv visokotehnološkog kriminala naročito kad je udružen s različitim oblicima organizovanog kriminala“, kazao je.

Ministar Ahmetović će sutra prisustvovati sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi (PCC SEE).

Tokom održavanja konferencije Salzburg foruma predviđeno je i potpisivanje sporazuma između Bosne i Hercegovine i Rumunije o readmisiji osoba koje borave bez dozvole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: