BiH
0

Kebo neće podnijeti ostavku

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo je rekao da podržava opće ustavno i parlamentarno pravo političkih stranaka u Parlamentu FBiH da ostvaruju koalicije i imaju Vladu koja je odgovorna da sprovede njen program.

"U skladu sa nadležnostima potpredsjednika Federacije BiH, očekujem da sva rješenja moraju biti u skladu s Ustavom, predviđenim procedurama, kao i odlukama Ustavnog suda Federacije BiH, i u interesu svih građana i naroda BiH na njihovom putu ka EU i euroatlantskim integracijama", stoji u saopćenju za javnost potpredsjednika FBiH.

Kebo je istakao da od početka mandata nije pomišljao niti sada pomišlja dati ostavku, s obzirom na aktuelnu situaciju koja posebno sada zahtijeva kako od njegove, tako i od svih drugih funkcija, konstruktivan i odgovoran rad.

"I dalje namjeravam ostati fokusiran isključivo na osnovni posao i zadatak potpredsjednika FBiH da štitim Ustav, zakone i procedure koje osiguravaju funkciju pravne države i štite interese građana FBiH", kazao je Kebo, koji je dodao da ostaje u SDA, bez obzira na informacije, koje su se pojavile u medijima.