{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo neće podnijeti ostavku

16.7.2012. u 15:38
0
23
Kebo neće podnijeti ostavku
0
Kebo neće podnijeti ostavku
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo je rekao da podržava opće ustavno i parlamentarno pravo političkih stranaka u Parlamentu FBiH da ostvaruju koalicije i imaju Vladu koja je odgovorna da sprovede njen program.
"U skladu sa nadležnostima potpredsjednika Federacije BiH, očekujem da sva rješenja moraju biti u skladu s Ustavom, predviđenim procedurama, kao i odlukama Ustavnog suda Federacije BiH, i u interesu svih građana i naroda BiH na njihovom putu ka EU i euroatlantskim integracijama", stoji u saopćenju za javnost potpredsjednika FBiH.

Kebo je istakao da od početka mandata nije pomišljao niti sada pomišlja dati ostavku, s obzirom na aktuelnu situaciju koja posebno sada zahtijeva kako od njegove, tako i od svih drugih funkcija, konstruktivan i odgovoran rad.

"I dalje namjeravam ostati fokusiran isključivo na osnovni posao i zadatak potpredsjednika FBiH da štitim Ustav, zakone i procedure koje osiguravaju funkciju pravne države i štite interese građana FBiH", kazao je Kebo, koji je dodao da ostaje u SDA, bez obzira na informacije, koje su se pojavile u medijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: