BiH
2

Kebo: Izborit ću se da se zapošljavate "bez štele"

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nazavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Kebo, na današnjoj tribini u Sarajevu, pozvao je građane da ne budu predmet izbornih floskula.

One se, prije svega, odnose na obećanja uspostavljanja ravnopravnosti naroda, bilo da se radi o bošnjačkom, srpskom ili hrvatskom narodu.

"Poštovani građani države BiH, stvarnost producirana od strane dugogodišnjih vlastodržaca je takva da je većina građana bez obzira koje nacije i vjere neravnopravna. Zato ne mogu ostvariti osnovno pravo na rad i život, jer nisu bliski sa stranačkim elitama i njihovih poslušnicima koji drže monopol. Nemate „štelu“ kod stranačkih vrhova koji su samoproglašeni vlasnici preduzeća, firmi, fakulteta, života. Nemate ni novac koji vam protuzakonito traže za posao, upis u školu, na fakultet ili liječenje. Ovaj problem dijelite svi vi, srbi, bošnjaci, hrvati i ostali i nedajte se izmanipulisati", kazao je kandidat Mirsad Kebo.

Dodao je da je, upravo, cilj njegovog rada uspostavljanje pravne države i borba protiv korupcije i nepotizma, te procesuiranje svi onih koji su obespravili narod i uveli privatno vlasništvo nad njegovim životom.

"Uspjeću se izboriti da se zapošljavate 'bez štele', stranačkih monitoringa i da uslov za vaš rad bude struka, znanje i istrajaću da uspostavim poremećeni sistem vrijednosti", kazao je Kebo, saopćeno je iz njegovog ureda.