{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo: Izborit ću se da se zapošljavate "bez štele"

F
18.9.2014. u 13:14
2
40
Kebo: Izborit ću se da se zapošljavate "bez štele"
2
Kebo: Izborit ću se da se zapošljavate "bez štele"
Foto: Klix.ba
Nazavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Kebo, na današnjoj tribini u Sarajevu, pozvao je građane da ne budu predmet izbornih floskula.
One se, prije svega, odnose na obećanja uspostavljanja ravnopravnosti naroda, bilo da se radi o bošnjačkom, srpskom ili hrvatskom narodu.

"Poštovani građani države BiH, stvarnost producirana od strane dugogodišnjih vlastodržaca je takva da je većina građana bez obzira koje nacije i vjere neravnopravna. Zato ne mogu ostvariti osnovno pravo na rad i život, jer nisu bliski sa stranačkim elitama i njihovih poslušnicima koji drže monopol. Nemate „štelu“ kod stranačkih vrhova koji su samoproglašeni vlasnici preduzeća, firmi, fakulteta, života. Nemate ni novac koji vam protuzakonito traže za posao, upis u školu, na fakultet ili liječenje. Ovaj problem dijelite svi vi, srbi, bošnjaci, hrvati i ostali i nedajte se izmanipulisati", kazao je kandidat Mirsad Kebo.

Dodao je da je, upravo, cilj njegovog rada uspostavljanje pravne države i borba protiv korupcije i nepotizma, te procesuiranje svi onih koji su obespravili narod i uveli privatno vlasništvo nad njegovim životom.

"Uspjeću se izboriti da se zapošljavate 'bez štele', stranačkih monitoringa i da uslov za vaš rad bude struka, znanje i istrajaću da uspostavim poremećeni sistem vrijednosti", kazao je Kebo, saopćeno je iz njegovog ureda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: