BiH
37

KCUS: Teško povrijeđeni navijači Želje i Borca se dobro oporavljaju

Piše: N. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zdravstveno stanje teško povrijeđenih navijača koji su smješteni u bolnicu Koševo je bolje i oni se dobro oporavljaju od povreda, kazali su u bolnici Koševo za portal Klix.ba.

Prema informacijama iz bolnice Koševo, Ž. S. (1991) više nije na intenzivnoj njezi, te se on i A. R. (1988) sada oporavljaju na Klinici za neurohirurgiju.

Obojica su zadobili povrede glave i lomove, s tim da je Ž. S. imao i krvarenje u mozgu. Ipak, nakon operacije on se osjeća dosta bolje.

Ova dvojica mladića teško su povrijeđena u prekjučerašnjoj tuči navijača Željezničara i Borca u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa. Ukupno je povrijeđeno 17 navijača, devet Borčevih i osam Željinih, te sedam policajaca.

Nakon tuče, u policiju su privedena 83 navijača, 11 ih je saslušano u svojstvu svjedoka, dok su četiri osobe uhapšene zbog sumnje da su učestvovale u tuči. Zbog narušavanja javnog reda i mira 61 osobi je uručen prekršajni nalog, dok je sedam maloljetnika pušteno, jer nije bilo osnova za procesuiranje.

Pričinjena je veća materijalna šteta na 5 vozila (autobus i kombi vozila) i na jednom privatnom vozilu Škoda Fabia, koje je bilo parkirano u blizini mjesta događaja.