BiH
134

Teško povrijeđeni navijač Želje bolje, navijač Borca stabilno

Piše: N. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dvojica navijača koji su nakon jučerašnje tuče kod Donjeg Vakufa dovezeni u bolnicu Koševo i dalje su u teškom zdravstvenom stanju, potvrđeno je za portal Klix.ba u bolnici Koševo.

Prema informacijama iz bolnice, ljekari su ocijenili da nije bilo potrebe da A. R. (1988) bude operisan, a njegovo stanje jutros je nešto bolje nego jučer kada je dovezen u bolnicu i zasad mu je zdravstveno stanje stabilno. On je u tuči zadobio povrede glave, a ima još nekoliko lomova na tijelu i smješten je na Klinici za neurohirurgijuneurokirurgiju.

Na istoj je klinici i Ž. S. (1991) iz Banje Luke, koji je imao krvarenje u mozgu te lomove zdjelice i lijeve i desne nadlaktice. On je sinoć operisan, a jutros je njegovo stanje stabilno i probuđen je nakon operacije, kazali su u bolnici Koševo.

Treći navijač koji je jučer dovezen u sarajevsku bolnicu J. M. (1976) je imao lakše povrede glave i obje nadlaktice i on je nakon ljekarske intervencije jutros pušten kući.

U jučerašnjoj tuči navijača Željezničara i Borca u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa povrijeđeno je 15 navijača, sedam navijača Borca i osam Željinih, te sedam policajaca. Policija je nakon sukoba privela 35 navijača na saslušanje. Istraga o ovom događaju je u toku.