BiH
11

KCUS: Klinika za očne bolesti dobila aparat vrijedan 140.000 KM

Klix.ba
Oktal Pharma D.O.O. uručila je danas Klinici za očne bolesti, Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, izuzetno vrijednu donaciju, zahvaljujući kojoj je olakšan rad medicinskom osoblju ali i poboljšana kvaliteta usluga pacijentima ove klinike. Riječ je o aparatu za fakoemulzifikaciju AMO WhiteStar Signatur, posljednje generacije, čija vrijednost iznosi 140.000KM.

Navedeni aparat je od izuzetnog značaja za liječenje pacijenata, te služi za ultrazvučne operacije mrene koje su do sada vrlo uspješno rađene na Klinici za očne bolesti, sa već zastarjelom i istrošenom opremom.

Ova značajna donacija omogućit će kontinuirani nastavak operativnih zahvata na prednjem očnom segmentu uključujući najsavremeniju mikroincizionu tehnologiju.

Oktal Pharma aktivno učestvuje u edukaciji i usavršavanju medicinskog osoblja u najsavremenijim operativnim zahvatima na oku, dajući svoju direktnu podršku razvoju oftalmologije u UKCS-u i BiH, te smanjenju broja pacijenata upućenih na liječenje u inostranstvo, s obzirom da imamo vrlo kvalitetan i stručan kadar.

Zahvaljujući donaciji Oktal Pharme u 2010. godini na Klinici za očne bolesti UKCS-a formiran je prvi "Wet lab“ za učenje i trening ljekara na specijalizaciji i mladih oftalmologa, saopćeno je iz Press službe KCUS-a.

Zahvaljujući razumijevanju i brzom reagovanju menadžmenta UKCS-a donacija aparata za fakoemulzifikaciju WhiteStar Signatur AMO je uspješno realizirana.