Nakon 19 godina
297

KCUS: Gavrankapetanović nije smijenjen nego mu je istekao ugovor

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu saopćio je danas kako su netačni navodi medija da je Upravni odbor KCUS-a smijenio Ismeta Gavrankapetanovića.

"Istina je da je prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću istekao Ugovor 11. jula 2017. godine (Ugovor od 1.10.1998. godine do 11.7.2017. godine). Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bio je šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a 19 godina. UO KCUS-a usvojio je sistematizaciju koja predviđa pet odjeljenja, umjesto ranijih četiri. Napominjemo da je takav raspored tražio Ismet Gavrankapetanović", stoji u saopćenju KCUS-a.

Rukovodstvo Klinike u saopćenju postavlja pitanje zbog čega Ismet Gavrankapetanović, a pogotovo Mirza Bišćević, prave medijske istupe.

"Mirza Bišćević je jedan od uposlenika koji su davali najeksplicitnije podatke o lošem radu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, privatiziranju klinike i upućivanju pacijenata s KCUS-a u privatnu praksu te ukazivao na nemogućnost napredovanja, na pojavu infekcija MRSA-om i sličnim dešavanjima na Klinici za ortopediju i traumatologiju", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović na toj funkciji bio je prethodnih 19 godina i ova klinika trenutno nema rukovodioca.