Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj Kazazoviću, neznalice moja ministarska. Dat ću ti par odrednica, morebit da ti lakne. Prvo ukini drugu smjenu - djeca idu od 8h - 17h u školu. Uvedi razrede od 10 - 15 učenika. Zadaću, školske obaveze, projekte, zamisli... sve završavati u okviru škole. Postepeno uvodi e - razrede i započni, tele jedno, sa štampanjem e udžbenika. uvedi fiskalni račun u sve školske novčane transakcije. Ukini vjeronauk, DKR, ZŽS, likovno, muzičko... Uvedi školske kantine restoranskog tipa, ali za privatnike.
Likovno, muzicko? Inace predmeti se zovu Likovna KULTURA i Muzicka KULTURA. Djeca ne bi trebala uciti o kulturi znaci? Da ne govorim da su to i predmeti na kojim djeca najvise uzivaju. Svasta..
@Dado90 svašta, jašta. ni jedno dijete nit nauči slikati, nit nauči svirati neki instrument. svašta, i ja kažem. predmet, ili u okviru nekog predmeta mogu biti crtanje i pjevanje, što djeca u osnovi uče. džaba je to nekom tumačiti
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Neka sila ti uveo tri časa fizičkog sedmično... a sto škole nemaju uslove ni za jedan čas kako treba sta te briga...
Reducirati neobrazovane ministre u vlasti. Kazazovic i Rile Kuric, pametnom sve dosta. SDA-SBB zeli neuk narod da moze lakse vladati. Ima nas ovdje koji razmisljamo, znate, pripadnici interesno-lopovske SDA-SBB, Bakir-seka i Fahro-pudlica koalicije.
Ljepota, sad mi dijete 2 puta sedmično sjedi i učionici umjesto jednom. Imaš li ti pojma, zalutali čovječe... kakvi su kapaciteti škola? Kod nas se štedi samo na obrazovanju... Ukini knjige, ukini radne sveske, ukini ovo, ukini ono... Otkako je on ministar samo se to čuje. Nije ni čudo što će nam uskoro trebati samo školovani pastiri da čuvaju dobro brojna stada ovaca u koje se generacije pretvaraju.
Kazazovicu najbolje da ne idu nikako u skole, najbolje mejtef pa da Hin vozate kako hocete..
obrazovanje-nula !!!
reduviraj ti nastavnicki kadar ili bolje receno deponiju stranackog slajma
uzimajuci u obzir cinjenicu da sovinizam u bih ima duboke korijene,ja bi jedino ukinuo ministarstvo obrazovanja i sve njegove pratece sluzbe na cijelom prostoru bih,svako neka skoluje svoju djecu o svom trosku i neka se organizuje kako hoce, nikoga ne bi prisiljavao da ide u istu skolu sa nekim ako to on ne zeli.
djeca se uce od obdanista pa dalje a ne od srednje skole..kakav je to kod nas sustav kad se jedan narod naziva agresorom a sutra ce i drugi isto pisati o njima i dobijemo debilnu omladinu zarazenu nacinalizmom i sovinizmom..najbolji je slucaj ucenika u Jajcu koji nisu htjeli da se dijelie na narodnosti sto ih podrzavam..znaci u cijeloj bih bi trebo biti jedan sustav koji bi usvojili sve 3 naroda i ostali a koji bi bio pisan na jeziku kakav ucenici hoce a povijest netreba izucavati od 1991 godine
Dok su živi komunistički metuzalemi i dok oni uče djecu, od nas neće biti ništa.
@NapacenBas si napacen..