Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ministar kaže: ''one bi morale biti registrovane kao pravni subjekti'' e pa moj Ministre sve NVO su i registrovane kao pravni subjekti- udruženja građana, a za obavljanje profitnih aktivnosti se mora registrovati poseban pravni subjekt. NVO i sada zapošljavaju osoblje pod istim uslovima kao i bilo koje preduzeće i ustanova.
Tačno je da obrazovanje ne može biti dio projektne aktivnosti bilo koje NVO ali istina je da država, entitet, kanton, opština ( što i zakon kaže) mogu povjeriti javne ovlasti NVO ukoliko raspolaže kapacitetima ( materijalnim i nematerijalnim ). Dakle treba reči punu istinu.Isto tako ako se nekoj NVO povjere javne ovlasti onda treba i finansirati te ovlasti djelimično ili u potpunosti od strane države.
NVO žele da od malih nogu uče djecu homoseksualizmu, feminizmu i terorizmu građana. E pa neće moći.
Neću se obazirati na tvoj nik ali ipak moram ti reči da bi se ova Zemlja zaista teško izvukla iz predratnog,ratnog i postratnog gliba da nije bilo civilnog sektora/trečeg sektora. A to nije samo ''Soroš'' niti NVO na koje se sramotno referiraš. NVO sektor je nepoznanica još uvijek ali prvenstveno za zlonajerne, i naravno neobrazovane.
nemaju ova djeca posebne potrebe...nego stranacki uhljebi...
Neugledni ministar kriminalne organizacije SDA zvani Cvaja uskoro odlazi u političku prošlost. Možda mu se posreći da bude upravnik poljoprivredne zadruge u Pazariću.
Nisi u toku sa ''lokalnim'' zbivanjima. Ministar je u redovan osnovnoškolski obrazovni proces uveo i ozakonio brdo Ormanj, iznad Pazarića. Kako pa ''njegovom'' inicijativom FASTO je tamo napravio Planinarski dom/motel koji služi njemu za vikend odmor dok njegovi najbliži srodnici upravljaju domom. Druga milenijska aktivnost Opštine Hadžići je da se brdo Ormanj proglašava od'' posebnog interes'' o kojem češ tek čuti. Ko je jamio, jamio je, ohooooj
Narode, ne budite naivni ove godine.. Sjetite se samo koliko djece je otišlo iz ove naše države trbuhom za kruhom... Sjetite se koliko djece ide u školu bez novaca.. Sjetite se koliko kriminala ste u sami doživjeli.. Izadjimo glasati da nam ne ukradu glasove ali imajmo u vidu bolne činjenice proteklih godina... Da već jednom stanemo u kraj i Bakiru i Dodiku i Covicu !!!