Komentari (210)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad' hoces da unistis narod sje*es mu obrazovanje, a vi to veoma uspjesno radite.
Ministre i vi ste sami sebi svrha, po analizama svjetskih strucnjaka nasa zemlja ima cinovnicki aparat da moze Evropu i Afriku zadovoljiti a opet vi jos uvijek otvarate nove agencije i zaposljavate jos vise uhljeba, zakljucak nije ni cudo da su plate male ili redovno kasne , sreca je da ih ikako i imaju ( po vama ).
Barem se potrudi da pročitaš članak prije nego što ostaviš komentar. Čovjek hoće da smanjuje broj uprava, a samim tim i činovnika. Zlo mi je od tih generičkih komentara.
Nama treba organizacije jer smo u sustini naj neorhganizovaniji narod Evrope a s tim i najgluplji.. Pojedinac nikad nista nece moci ali kad se ljudi organizuju i krenu zajedno mogu sta hoce! Kod nas je drustvo prepusteno samo sebi a nezna da se organizuje pa da nesta napravi sto bih bolje bilo za sve..
Dobar potez. Vjerovatno će biti nepravde pa neće najbolji ostati u administraciji, ali iz globalne perspektive, bolje je dati profesoru i nastavniku nego administrativcu u školi.
A šta je sa radnicima koji po deset i više godina rade na određeno, dok su stranački uhljebi sa po godinu ili dvije radnog staža primani na neodređeno. Sada se "vadite" a svi znamo po čijoj direktivi su primani kadrovi po školama, po mojoj sigurno nisu. SDA je svo zlo ove zemlje zajedno sa ljudima koji je podržavaju zarad ličnih interesa, dok država stagnira na svakom polju...a evo vidimo da su uspjeli i da unište stub jednog društva, a to je OBRAZOVANJE.
A hocete li napraviti reorganizaciju administracije pa da otpustite pomocnike pomocnika i savjetnike savjetnika, silnu familiju i stranacke uhljebe sto ste ih uhljebili na drzavne jasle, mamicu vam kriminalnu...
Definitivno najgori ministar obrazovanja do sada, zajedno sa skolskim odborima u kojima je po pravilu jedna osoba iz ministarstva (SDA) namiještaju poslove za familiju i stranačke prijatelje (najčešće od ministara u vladi KS). Pravi se da ništa ne zna o tome a u sve je upućen...sačekajmo još 2 godine i biće hapšenja aBd.
Ovaj Kazazovic je cistokrvni turcin. Zasto ne kroji Erdoganu skolski program?
Al si bistar
Astronaut jesi li ti to sletio s Marsa...
Sjo, ja mislila previše troše na državnu administraciju, a njemu bibliotekari smetaju! Pa ova DIFtatura će nas, stvarno, sahraniti.
Probudimo se!
Ovo sve je logicno, sto bi ulagali u OBRAZOVANJE, kad zaposljavate po rodbinskim vezama gdje isto nije potrebno, a ti rade u administraciji cija plata je VAZNIJA i POTREBNIJA svima nama. Svaka cast!
rade od 8-12 za 1250 KM,a ne rade 3 mjeseca raspusta,2 bajrama,1 maj ,dan drzavnosti,dan ucitelja,novu godinu itd.Moje misljenje da su ucitelji i nastavnici dovoljno placeni.
imas li ti djete konju, da ti nema nastavnika koji te nacio redu, radu i disciplini ne bi te bilo, gdje se jos uci o odgoju i gdje se jos obrazuje osim u skolama. Vidi se da nisi obajvjesten, raspust je 1 mjesec, a ostala 2 se ide na posao i zavrsavaju glupu administraciju za zakove kao sto si ti glup i neobrazovan.
Kakvu administraciju zavrsavaju u ostala 2 mjeseca. Koliko to posla ima?
U školama ima samo par bibliotekara, sve nastavnici pune norme. Djeca nemaju pristup u većini školskih biblioteka, pogotovo osnovne. Bukvalno ne mogu doći sami i uzeti slikovnice, knjige. Čast izuzecima. Nemaju naviku da čitaju, da zavole knjigu.
puno sereš
Ovo je otkrice godine...ko da mi ne znamo koliko ima budzetlija.