|

Kazaz: Umjesto da bosnizira Bošnjake, Izetbegović ih je turkizirao

Kazaz: Umjesto da bosnizira Bošnjake, Izetbegović ih je turkizirao
751
Piše: I. Č.
21.5.2018. u 12:12
730
komentara
751

dijeljenja
Kazaz: Umjesto da bosnizira Bošnjake, Izetbegović ih je turkizirao Enver Kazaz (Foto: D. S./Klix.ba)
Profesor Enver Kazaz prokomentarisao je za Klix.ba jučerašnji govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na predizbornom skupu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu, kazavši da je potpuno izgubio kompas i svoju politiku poslao u srednji vijek.
"Izetbegović nije mogao poslati goru poruku u javnosti, protumačivši odbranu BiH kao vjerski rat i protumačivši politiku kao vjersku disciplinu. Potpuno je izgubio kompas i svoju politiku poslao u srednji vijek. Autokolonizacija, izolacija Bošnjaka, pljačka bošnjačke sirotinje i manipulacija na vjerskoj osnovi pokazali su se u punom, groznom obimu jučer u Zetri", kategoričan je Kazaz.

Profesor Kazaz se pita da li je Izetbegović govorio u svojstvu političara ili vjerskog vođe, ili pak običnog manipulatora koji zaboravlja žrtve boraca Armije RBiH u odbrani Bosne i Hercegovine.

"Ono što je njegova najgora poruka jeste govor o tobožnjim neprijateljima Turske u samoj toj zemlji i izvan njenih granica. Izetbegović je odobrio cijeli sistem totalitarnih praksi gospodina Erdogana. U jednoj svojoj izjavi čak je Erdoganove političke protivnike nazvao kancerogenim tkivom, a to znači da bi Izetbegović rado zaveo vjersku diktaturu i u Turskoj i u BiH", rekao je Kazaz.

Istakao je da je Bakir Izetbegović oduvijek slijedio kurs Dragana Čovića i Milorada Dodika, ali da se njegove tobožnje patriotske parole u Sarajevu nisu razumijevale tako.

"Izetbegović je bošnjakizirajući na vrlo jeftin način Bosnu, pretvarajući Bosnu barem u svojim retoričkim figurama u bošnjački teritorij, zapravo gajio antibosansku politiku. Umjesto da bosnizira Bošnjake, on ih je turkizirao ili poturčio. S druge strane, Izetbegović nikad nije razvio viziju Bosne i Hercegovine", kategoričan je Kazaz.

Naveo je da se treba staviti u položaj nekog njemačkog biznismena kojem je Bakir Izetbegović jučer poručio da mu je cilj islamizirati BiH.

"Hoće li taj biznismen ulagati u BiH, kao nestabilnu zemlju i zemlju s tendencijom da postane teokratska. Neće. Bosanci su i Bošnjaci izgubili jučer mogućnost da privuku ozbiljne investitore sa zapada", zaključio je profesor Enver Kazaz.
Prijavi grešku


Komentari (730)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...