|

Kavazović nakon reizbora: Ovo je velika pobjeda Islamske zajednice

Kavazović nakon reizbora: Ovo je velika pobjeda Islamske zajednice
437
A. P.
12.10.2019. u 14:15
57
komentara
437

dijeljenja
Kavazović nakon reizbora: Ovo je velika pobjeda Islamske zajednice Husein ef. Kavazović (Foto: D. S./Klix.ba)
Novi/stari reisu-l-ulema u BiH Husein ef. Kavazović u svom prvom obraćanju medijima nakon današnjeg reizbora poručio je da je ovo "velika pobjeda Islamske zajednice".
"Želim kazati da sam sretan i zadovoljan da je Islamska zajednica završila ovaj ciklus izbora. Nastojali smo sačuvamo demokratičnost i otvorenost procesa izbora. Imali smo priliku predstavili se biračkom tijelu i oni su danas odlučili", poručio je Kavazović.

On je dodao da je Islamska zajednica jedinstvena i da će se nastaviti mijenjati.

"Smatram da ne treba mijenjati kurs, već možda brzinu u radu", istakao je.Reisu-l-ulema je naveo i da će iskoristiti ću ono što je dobro u programima drugih kandidata za platformu razvoja te da će u svom djelovanju podjednako i na isti način gledati svaki dio zajednice od Amerike od Australije.

"Mi živimo i radimo sa drugima i drugim vjerskim zajednicama i trebamo unaprjeđivati odnose i služiti dobru. Islamska zajednica treba da bude na putu dobra, da se suprotstavlja onome što nije dobro, da bude na određeni način korektiv", istakao je Kavazović.

O procesu izbora je rekao kako je bio transparentan i da su svi imali priliku da se čuje njihov glas.

"Ovo je jedna velika pobjeda Islamske zajednice", poručio je na kraju.

Podsjetimo, članovi izbornog tijela Islamske zajednice BiH danas su izabrali Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina obnašati funkciju duhovnog poglavara muslimana u našoj zemlji i dijaspori.

Na tajnom glasanju biralo se između Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, a novi/stari reis je dobio 291 glas u odnosu na Zukorlića koji je osvojio 82 glasa.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...